Lätt och friskt Avokado & Tomat Sallad

När vi sakta börjar övergå från våren till de varmare sommardagarna, gör denna sallad täta utseenden på kvällsmiddagsbordet, speciellt när vi äter al fresco.

Min man och jag haft en variation av denna sallad medan vi firar ett bröllopsdag på Cape Cod för några år sedan. Våra värdar på The Liberty Hill Inn Bed & Breakfast serverade detta som en frukosträtt (minus avokado). Jag var så slagen jag kom hem för att återskapa den (med min egen vridning). Jag kunde helt enkelt inte få nog.

En färgstark medley av söta och saftiga Wild Wonder-tomater kastas i en lätt och snygg vinaigrette och serveras tillsammans med skivad avokado. (Finns det något mer underbart än att skivas in i en perfekt moget avokado?). Toppad med smulad feta och persilja, denna enkla, men smakfulla glutenfria sallad är en härlig bordsdisk till vilken måltid som helst - brunch, lunch eller middag.

Du kan verkligen göra denna sallad din egen. Har inte feta till hands, eller inte ett fan av feta? Använd smulad getost i stället eller hoppa över osten helt. I stället för gourmet tomatmedley kan du använda körsbärstomater eller till och med skivade biffstektomater.

När du förbereder vinaigretten, se till att du använder glutenfri dijon senap, eftersom vissa senap märken inkluderar ättika som har destillerats från glutenkorn.

Denna sidrätter skulle vara utsökt serveras tillsammans med rostad kyckling, en stark vit fisk eller till och med grillade tofu kebabs.

Efter att ha tagit bort gropen för att skära avokado, behåll gropen! Det finns några väldigt praktiska användningar för den avokado gropen du inte skulle förvänta dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål kombineras den malet skaloten, glutenfri dijon senap, lönnsirap och hackad persilja. Mycket långsamt vispa i olivoljan tills emulgerad. Smaka med salt och peppar. Avsätta.
  2. Tvätta och torka gourmetmedley-tomaterna. Skiv de små tomaten i halva och kvart de större. Placera tomaten i en stor mixskål.
  3. Häll halvparten av vinaigretten över tomaterna, och kasta för att kombinera.
  1. Ordna tomater i mitten av en serveringsfat och drizzle ytterligare vinaigrette över toppen, om så önskas. Ordna avokado skivor runt tomaterna i ett eller dubbelt lager.
  2. Garnera hela skålen med smulad feta och hackad persilja. Alternativt kan du helt enkelt kasta allt tillsammans och häll i en skål eller på en tallrik.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 131
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 118 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)