Grillade Blomkål Steaks Med Färsk Örtsås

Så länge din grill inte är täckt med flera inches av snö, kan du ändå lägga den till god användning året runt. Istället för hamburgare, revben eller varmkorv, försök att grilla hälsosam blomkål. Skär i "biffar" och dammad med krydda, grönsaken plockar upp mycket rökig smak från grillen. En enkel sås med färska örter, citron och vitlök drizzled över toppen, vilket ger den färdiga maträtten mer smak än vad man förväntar sig. Lite kryddig, tangy, smok och kryddig, det är en maträtt som har tjänat entree status. Och det är gjort i 20 minuter platt.

Om du inte har en grill eller hellre vill stanna inomhus, kommer en grillpanna att ha en liknande effekt. Ge den hela biffbehandlingen och servera med grillade sötpotatis , gröna bönor och rullar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm din grill vid medelhög värme.
  2. Trim bladen av blomkålen och ta bort änden av stjälken. Ställ den på skärbordet och skär i tjocka biffar från topp till botten (så att de ser ut som bilden). Du får två till fyra hela biffar. Spara de kvarvarande lösa blomkålflororna för ytterligare användning.
  3. Borsta båda sidorna av stekarna med olja. Damm med kummin och gurkmeja och krydda med salt och peppar på båda sidor.
  1. Grilla biffarna i cirka fem minuter per sida, eller tills de har nått önskad doneness.
  2. Kombinera persilja, mint, citronskal och juice, olivolja, vitlök och pepparflingor i en liten skål. Smaka med salt och peppar.
  3. Servera såsen drizzled över toppen och mer på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 341
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 147 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 15 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)