Bulgariska Dessert Recept och Beskrivningar

Vad att vänta på efterrätt i Bulgarien

Bulgariska desserter varierar från det enkla till det utarbetade och har påverkats av Grekland, Turkiet, Österrike och Tyskland. Detta återspeglar de olika etniska grupperna och kulinariska traditioner som sammanfaller på Balkan.

Den klassiska bulgariska efterrätten är en krämig rispudding, orizpuding, smakad med rosenvatten och ibland garnerad med rosenblad. Gjord med enkla ingredienser, det är ett tillfredsställande slut på en måltid och serveras ofta i bulgariska hem.

Nötter är ofta en del av bulgariska desserter. Kastanjer, valnötter, hasselnötter och pistaschötter används i stor utsträckning och förekommer i fransktartade tårtor och grekiska och östliknande kakor droppande med sirap som Balkanbaklava. Bulgarsk baklava är en populär efterrätt och använder vanligtvis valnötter och honungsirap.

Du kommer ofta att se crepes eller pannkakor som erbjuds till efterrätt i bulgariska restauranger. Dessa serveras med söta påfyllningar eller fyllda med chokladpudding och vispad grädde, honung eller sylt.

Du kan också njuta av extra sötsaker efter efterrätten, serveras med starkt turkiskt kaffe. Dessa inkluderar vanligtvis lokum (turkisk glädje), som är mjuka godis gjorda av äpplen, plommon, russin eller fikon rullas i pulveriserat socker. Inlagda frukter och konserver kan också serveras för att kompensera för kaffet, eftersom du trivs mer samtal med dina värdar eller gäster.

Bulgariska Dessert Recept

Om du vill avsluta en bulgarsk måltid rätt, prova dessa recept.

Bulgariska rispudding Recept : Oriz puding är vad du ofta serveras till efterrätt i Bulgarien. Detta är vanligt för många kulturer, men i Bulgarien hittar du det har tillsatt citron. Den är gjord med ödmjuka ingredienser - kortkornigt ris, mjölk, smör, socker och kanel. Den är garnerad med pistaschmandlar och rosenblad.

Bulgariska rostade persikor Recept: Det här är en enkel bulgarsk efterrätt, tar lite tid och bara fyra ingredienser. Det är perfekt att göra när persikor är mogna och tillgängliga, bakar dem med kryddor, smör och socker. Sedan kan du koka upp den med vispad grädde eller kyla ner den med glass.

Bulgarisk sötpumpa Banitza Recept : Även känd som tikvenik, det här är en söt version av den salta ost banitza. Fläckig filodeg fylls med söt pumpa för att njuta av ditt starka kaffe efter måltiden.

Bulgariska Apple-Walnut Banitza Recept : Här ser du valnötter och äpplen som fyllning för filodeg. Det gör ett gott ackompanjemang för kaffe efter måltiden.

Bulgariska Cherry Strudel Recept: Chereshata Shtrudel är en av de många sorterna av strudel som du kommer att se på Balkan. Förutom körsbär. Typiska fyllningar kan vara poppyseed, rosin, sötost och äpple. Du kan också se steg för steg hur denna strudel görs så att du är redo att producera din egen.

Bulgariska julafton-fyllda kakor : För semestern kan du se dessa maslenki-kakor gjorda med tårtstopp för fyllning. Traditionellt skulle de vara gjorda med svavel, men du kan ersätta smör. I stället för sylt kan de fyllas med hackad rosésmakad turkisk glädje och kallade sedan lokumki.

De skulle göra en bra behandling att ha med kaffe.