Spicy morot Kimchi Recept

Denna lättillgängliga kimchi är en färgstark, kryddig variation av den vanligaste kålkimchi . Det är laddat med naturligt bra probiotika. Läckra serveras tillsammans med koreanska eller andra asiatiska rätter, det är också gott blandat i ris och andra kokta korn.

Kimchi är en lakto-fermenterad mat som blir starkare i smak som den åldras. Även om det kommer att hålla i kylskåpet i många månader, är det bäst att ätas inom 2 månader. Om det lagras längre än det börjar det förlora en del av sin knas och kan bli för skarp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös saltet i det filtrerade vattnet. Det är viktigt att använda filtrerat vatten eftersom klor och andra kemikalier i de flesta kommunala kranvatten kan störa jäsningsprocessen.
  2. Rör i fisken eller sojasås.
  3. Fina julienne morötterna och daikon-rädisa i matchstickformade bitar. Ett mandolin eller tunt skivblad av en matprocessor gör det här steget enklare.
  4. I en stor skål, släng morötterna, daikonradis, riven ingefära, hackad scallion, vitlök och rödpepparflingor. Packa dem i en ren glas eller en glasburk.
  1. Häll saltlösningen över de övriga ingredienserna. Tryck försiktigt på grönsakerna och kryddorna för att släppa ut några luftbubblor. Saltlösningen ska helt täcka övriga ingredienser. Om maten flyter ur saltlösningen, vikt den med en mindre glasburk fylld med vatten. Om grönsakerna förblir nedsänkt i saltlake, täck bara burken som de är i löst med lock.
  2. Placera burken med kimchi på en liten tallrik för att få överflödet som kan hända när det börjar jäsas. Låt det stå vid rumstemperatur i 24 till 48 timmar.
  3. Ta bort locket eller liten burkvikt och kolla kimchi efter de första 24 timmarna. Du bör börja se några bubblor och det kommer att börja utveckla en lätt sur lukt (som surkål, men mer skarp på grund av vitlök och ingefära).
  4. När du ser och lukter tecken på att kimchi aktivt fermenterar, överför burken till dörren till ditt kylskåp. Det här är den varmaste delen av ditt kylskåp men fortfarande kallare än rumstemperatur - perfekt för din kimchi att fortsätta långsamt jäsning.

tips

Kimchi är redo att äta 1 till 2 veckor efter att du har gjort det. Om du planerar att lagra den längre än en månad, flytt den till en kallare del av ditt kylskåp (en av de centrala hyllorna istället för insidan av kylskåpsdörren).

Om salt inte är ett alternativ för dig kan du använda den alternativa metoden för laktojäsning utan salt .