Stekt torskfiskboll Tapas (Bolas de Bacalao Frito) Recept

"Bacalao" eller salt torsk är väldigt populär i spansk mat och det är verkligen läckert och mångsidigt. Dessa små fiskbollar är lätta, fluffiga och smälter praktiskt i munnen. Servera med "alioli" sås (vitlöksklämma) och / eller "sofrito" (tomatsås) för en unik och god aptitretare.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skölj salt torsk under kallt vatten för att avlägsna eventuellt kakat salt från utsidan.
 2. Skär torsk i små bitar - ca 1 till 1,5 tum. Detta kommer att hjälpa torsken absorbera vattnet.
 3. Placera fisk i en glasbakningsfat och täck med vatten. Placera i kylskåp och suga i minst 24 timmar, byt vatten 2-3 gånger.
 4. Häll ut vatten och placera fisk i en kolsyrare, skölj bitarna av fisk under kranen. Låt tömma i 5 minuter, klistra sedan med en pappershandduk och placera på en tallrik.
 1. Koka potatisar med skinn tills kokt (mjukt och ömt). Kör till kallt vatten och när det är kallt nog att röra, skalla. Skär potatis i bitar och steka med en gaffel i en stor mixskål. Avsätta.
 2. Smaka choklad gröna lök. Värm ett par matskedar olivolja i en stor stekpanna och sauté hälften av lökarna. Lägg till mjölk och värme. Tillsätt torsk och simma på lågt i 10 ca 10 minuter. Ta av pannan ur ugnen och använd en gaffel för att bryta fisken i små flingor. Ta bort ben.
 3. Tillsätt torskblandning till potatismos och mixa. Lägg till resten av lök, persilja och muskotnöt. Driva i 1-2 msk olivolja och tillsätt citronsaft till smak. Blanda noggrant.
 4. Slå 1 ägg i en liten skål. Blanda i torskpotatisblandningen och kyl sedan tills blandningsföretag - cirka 30 minuter.
 5. Slå 1 ägg Placera brödsmulor i en liten skål.
 6. Ta bort torskblandningen från kylskåp och form till bollar, platta sedan något.
 7. Häll 1/2 tum olivolja i en stor stekpanna och värme.
 8. När oljan är tillräckligt varm, rulla varje boll i brödsmulor och doppa i slagen ägg. Stek över medelhög värme tills gyllene. Vrid sedan.
 9. Ta bort bollar från pannan och töm den på en pappershandduk.
 10. Om så önskas, servera torskfettar med sofrito ( tomatsås ) eller alioli , spansk vitlök mjonjon - eller servera med båda såserna!

Recept för Sofrito och Alioli