Polsk Potatis Soppa Recept - Zupa Ziemniaczana

Det finns så många recept för polsk potatissoppa eller zupa ziemniaczana (ZOO-pah zhem-nyah-CHAN-ah) som det finns kockar. Jag gillar att lägga till morötter till min och använda en kycklingstock eller vegetabilisk lagerbas och lite bacon eller rökt kött. Den färdiga soppen kan krämas om så önskas genom att följa instruktionerna i anteckningen nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull, laga bacon tills det börjar göra lite av sitt fett. Tillsätt lök och sauté tills det är genomskinligt. Tillsätt morötter, selleri och potatis och sauté försiktigt i 5 minuter, men bruna inte.
  2. Lägg sedan till varma lager, persilja och lövblad. Koka upp. Minska värmen och simma, täckt, i ca 20 minuter eller tills grönsaker är ömma. Ta bort lövblad, justera kryddor och servera varmt med ytterligare hackad persilja (om så önskas) och lätta rågbröd .

Obs: Om så önskas kan soppan krämas genom gaffelblandning 2 msk allmjölksmjöl med 1 kopp surkräm och härdning med några skålar varm soppa. Återställ härdad gräddfil till sopppanna och rör om tills soppan simmrar men kokar inte.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 208
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 743 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)