Classic Fresh Lemon Bars

En klassisk bland kakor, dessa snygga citronstänger har en tårta, uppfriskande och oemotståndlig överklagande. För något som är riktigt och annorlunda, prova Chocolate Lemon Bars variationen - nu pratar vi!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj en 9 x 13-tums bakpanna.

2. Gör skorpan: I en medelskål med en elektrisk mixer, slå smöret, konditorernas socker och vanilj till fluffigt, ca 1 minut. Gradvis tillsätt mjölet, slå till det är väl kombinerat och blandningen håller ihop och bildar en deg. Pressa degen över botten av den färdiga panelen.

3. Baka i 15 till 20 minuter, eller tills det är ljust guld och fast vid beröring.4. Gör pålägget: Slå i ägg, socker, mjöl, bakpulver, citronskal och citronsaft i en medium skål med en elektrisk mixer i medelhög hastighet tills det är väl blandat. Häll blandningen över skorpan.

5. Baka i 25 till 30 minuter, eller tills toppen är guldbrun och fyllningen är inställd.

6. Kyl citronstavarna helt i pannan på en trådhylla. Damm med konditorisocker innan du skär i barer.

Receptanteckningar

• Choklad citronstänger: Prova dessa barer med en chokladskorpa för en härligt intressant variation.
I en medium skål med en elektrisk mixer, slå 1 1/2 kopp mjöl, 1/2 kopp konditorisocker, 1/4 kopp osötad kakaopulver och 1/2 tsk salt tills blandat. Tillsätt 1 kopp (2 pinnar) smör, skär i små bitar och slå tills blandningen klumpar samman och bildar en deg. Pressa degen över botten av den färdiga panelen. Skaka skskallen vid 350 ° F i 15 till 20 minuter, eller tills det ser torrt ut på toppen. Häll fyllningen över skorpan och fortsätt enligt anvisningarna.
• Förvara stavarna mellan skikt av vaxpapper i en lufttät behållare vid kall rumstemperatur upp till 3 dagar, eller kyl upp till 1 vecka eller frys upp till 2 månader.
• För att göra det lättare att stänga staplarna ska du vänta tills de har svalnat helt. Du kan dock rätta stavarna direkt ur ugnen, vilket gör skärningen enklare.
• För att klippa staplarna, gör inte en sågning med din kniv, utan gör det länge, rengör skärpan längden. Torka kniven ren genom att doppa den i varmt vatten och torka med en ren kökshandduk för att torka mellan skär.