Spanska kanin i tomatsås Recept

Annars känd som Estofado de Conejo en Tomate på spanska, är detta enkla kaninrecept enkelt, vilket kräver bara grundläggande matlagning. Det är vanligt att spanska ofta äter kanin och småfåglar . Kaniner är lätta att hitta på alla lokala livsmedelsmarknader eller kedjeaffärer i Spanien. Detta recept lagar kaninen i en rik tomatsvinssås och är utsökt. Servera i en skål med stekta potatis .

Tips: Be din slaktare att skära upp kaninen och receptet blir ännu enklare! Om du inte kan köpa kanin i din lokala mataffär, använd kyckling. Det smakar lika underbart och kyckling kräver mycket mindre matlagningstid för att vara ömt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör kaninen, om det behövs. Skär kanin i små bitar (ca 12-15 stycken). Hackla lök, vitlök och selleri.
  2. Häll tillräckligt med olivolja i botten av stor, stor stekpanna och värme på medelhögt. När det är tillräckligt varmt, sätt kanin i pan och bruna bitarna på alla sidor. Ta bort och lägg åt sidan.
  3. Använd samma pan, sauté vitlök , lök och krossade tomater i ca 5 minuter. (Om ingredienserna börjar sticka, tillsätt mer olivolja om det behövs.) Lägg till lökbladet, dragon, timjan och hackad selleri.
  1. Returnera kaninen till stekpannan. Tillsätt vitt vin och rör om. Vrid värmen upp för att koka och minska vätskan med en halv eller två tredjedelar. Tillsätt sedan vattnet och rör om.
  2. Sänk värmen. Täck pannan och simma försiktigt tills den kokas igenom - en och en halv till två timmar. (Om du använder kyckling istället för kanin, tar det bara 30-45 minuter.) Medan köttet simmerar, högg persilja.
  3. Justera salt och peppar. Strö med hackad persilja och servera varma i skålar med stekt potatis och rustikt bröd .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 750
Totalt fett 27 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 293 mg
Natrium 211 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 96 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)