Perfekt hemfries

Dessa läckra hemfries är den perfekta biffen för en speciell frukost eller brunch. De är bruna till perfektion med lök och smör, en enkel men fantastisk kombination.

Börja med vaxartade potatisar, till exempel röd eller rund vit. Om säsongen är rätt skulle små nya potatis göra otroliga hemfries. Om du inte är ett fan av lök, kan du lämna dem ut. Eller tillsätt lite röd och grön paprika för färg och extra smak.

Servera potatis med ägg och bacon, skinka eller korv, tillsammans med toast eller engelska muffins. En rätter av bakade bönor är utsökt med en stor frukost!

Se tips och variationer för några smak- och tilläggsidéer, inklusive bacon eller vitlökfries och mer.

Se även
Lätt Skillet Stekt Potatis
Land stekt potatis

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt potatiserna lekas eller skalas, beroende på skinnets tillstånd och din önskan. Klipp i små tärningar. Du borde ha ca 4 koppar tärnad potatis.
  2. Sätt de potatiserade tärningarna i en medelstora kastrull och täcka med vatten. Låt vattnet koka och sänka värmen till medium låg. Täck och fortsätt koka i ca 4 minuter, eller tills bara knappt ömt. Dränera väl Lägg till de hackade lökarna på de heta dränerade potatisarna och kasta försiktigt.
  1. Värm smöret över medium värme i en stor, stor stekpanna. Lägg till tärnad potatis och hackad lök.
  2. Koka med potatis upp från botten av stekpannan med en spatel ibland för jämn matlagning och brunning. Koka tills potatis och lök är ömma och guldbruna.
  3. Smaka och krydda med paprika, salt och nybakad svartpeppar.

Serverar 4.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 86 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)