Tagine of Lamb med gröna bönor Recept

Använd färska eller frysta gröna bönor i det här enkla receptet på marockanskt tagin av lamm med gröna bönor. Nötkött eller get kan ersättas med lammet.

Potatis är ett populärt tillskott till Green Bean Tagine. Skär potatiserna i kvarts eller åttondelar, och lägg till potten efter att de gröna bönorna är mjuka. Fortsätt tillagning tills potatisprovningen är klar och tillsätt salt enligt önskemål.

Tillagningstiden är för användning av en tryckkokare. Dubbelkoktiderna i receptet om du använder en nederländsk ugn eller en konventionell kruka.

Serverar 4.

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du använder en konventionell kruka, fördubbla kokningstiderna nedan och tillsätt vatten om nödvändigt under tillagningen.

  1. Blanda kött, lök, riven tomat, vitlök, persilja, koriander, olivolja och kryddor i en tryckkokare. Koka över medium värme, avtäckt, i ca 10 minuter, eller tills köttet är brunt på alla sidor.
  2. Tillsätt ca 3 koppar vatten, täck noggrant och sätt på tryck över hög värme. När trycket har uppnåtts, minska värmen till medium och laga köttet i 20 till 30 minuter.
  1. Släpp trycket och lägg till de gröna bönorna och tillräckligt med vatten för att täcka dem. Tillsätt den hackade tomat och citronsaft eller konserverad citron. Täck, och återgå till hög värme. När trycket har uppnåtts, minska värmen till medium och laga i 15 minuter eller längre tills bönorna är mycket ömma. Avbryt matlagningen för att tillsätta potatis under de senaste 5 minuterna av tillagningen.
  2. Tillsätt oliverna om de används. Minska såsen tills den är tjock - dess nivå kommer att ligga långt under bönorna - och smaka på kryddor.
  3. Servera varmt med marockanskt bröd för att skopa upp kött, bönor och sås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 846
Totalt fett 53 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 1 314 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 15 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)