Shanghai Stir-Fried Noodles With Chicken

Denna Shanghai-stekad nudel med kycklingrätt använder nudlar i Shanghai-stil. Dessa är tjocka nudlar som förpackas i plastpåsar och säljs färska på asiatiska / kinesiska marknader. Om du inte kan få tag i Shanghai nudlar, är du välkommen att ersätta dem med japanska Udon nudlar eller du kan använda tjock italiensk pasta. Stora pastaalternativ inkluderar linguini och Tagliatelle.

Denna Shanghai-stekta nudlarrätt serverar två till fyra personer som vanligtvis serveras som en maträtt. Som med mycket östlig matlagning, var god att justera mängden kryddor för att passa dina personliga preferenser. Om du är intresserad av andra nudel recept, kolla in våra Top 15 kinesiska Noodle Recept för mer idéer och inspiration.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär kycklingen i 1-tums eller bita-storlek kuber eller du kan skära kycklingen i skivor eller remsor.
  2. Tillsätt marinade ingredienser till marinade kycklingen i 20 minuter.
  3. Medan kycklingen marinerar, förbered resten av ingredienserna. I en stor kastrull, koka nudlarna i kokande vatten, rör om att separera, tills nudlarna är ömma men fortfarande fasta (al dente). Töm noggrant. Skölj med kallt vatten, dränera igen och kasta med sesamolja.
  1. Tvätta och finskaka kålen.
  2. Skala och gräda vitlök. Skär vårlöket i 1-tums bitar.
  3. Värm upp 2 1/2 matskedar olja över medelhög till hög värme. När oljan är varm, tillsätt vitlöket. Rörsteg tills aromatisk (ca 30 sekunder). Tillsätt kycklingbitar. Rörsteg tills de blir vita och kokas nästan. Ta bort från wok.
  4. Värm upp 2 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt kålen. Rörsteg i 2 minuter. Smaka med lite sojasås och / eller socker under omrörning vid behov. Ta bort från wok.
  5. Värm upp 1 1/2 matskedar olja i wok. När oljan är varm lägg till nudlarna. Rörsteg snabbt, omrör för att belägga nudlarna i oljan och se till att de inte håller fast i pannan.
  6. Tillsätt hoisinsåsen igen och kasta igen nudlarna. Smak och tillsätt salt och / eller sojasås som önskat. Tillsätt den kokta kycklingen och kålen.
  7. Tillsätt vårlöket och rör om att värma igenom. Servera varmt.

Ersättare

Detta recept använder kyckling som en av huvudingredienserna, men gärna använda fläsk eller nötkött istället. Om du vill använda fläsk eller nötkött, skulle jag rekommendera dig att marinade fläsk och nötkött med:

Marinade 15 till 30 minuter innan du lagar mat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 689
Totalt fett 31 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 158 mg
Natrium 931 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 3 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)