Kyckling Med Gröna och Röda Peppar

Detta snabba och enkla recept på kyckling med gröna och röda paprika kommer snabbt i en smaksatt sås. Servera över ångad ris eller din favorit asiatiska nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär kycklingen i 1-tums kuber. I en skål, kombinera kyckling kuberna väl med marinade ingredienser. Marinera kycklingen i 15 minuter.
  2. Skär paprikorna i halva, ta bort fröna och skär i kuber. Skär de gröna lökarna på diagonalen i 1-tums bitar. Mince ingefära.
  3. Värm oljan för fritering till 360 grader Fahrenheit. Tillsätt kycklingbitar. Friterad tills guldbrun, omrörning för att separera de enskilda kuberna. Tappa på pappershanddukar.
  1. Ta bort alla utom 2 matskedar olja från wok. Tillsätt ingefäret och rör tills tills det är aromatiskt (ca 30 sekunder). Tillsätt gröna peppar. Rörsteg i en minut, tillsätt sedan apelsinpeppar. Rör på en kort stund, lägg sedan till den röda paprikan. Skölj ättikan över. Rör i sockret och saltet.
  2. Lägg kyckling kuber tillbaka i wok. Rör i chili pasta och gröna lök. Avlägsna från värmen och rör i sesamoljan. Servera varm över ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 329
Totalt fett 17 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 567 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 3 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)