Pollo Rojo: Kyckling i tomat och chilsås

Enkelt nog för varje dag, men tillräckligt bra för företag - det är vad Pollo Rojo tar med på bordet! Nästan alla gillar kyckling, och när det simmar i denna tomat och mildt kryddig chilisås, är det bunden att bli en hit.

En annan bra sak om denna maträtt är att du kan montera de olika andra ingredienserna medan kyckling simmers, skär ner på prep tid. Det tar bara 30 minuter tillagningstid från början till slut!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Vrid din pannkaka på hög så att den kan förvärmas.

  Värm 1 matsked olja eller svamp i en stor panna över hög värme. Brun kycklingbitarna på varje sida.

 2. Täck kyckling med kycklingbuljong och vatten. Koka upp.

  Medan kycklingen är uppvärmning, skiv toppen av varje tomat och placera dem, skära sidorna nedåt, på ett kakan tillsammans med lökarna. Drizzle de andra 2 matskedar oljan över dem. Placera kakan under köttet och lämna det tills tomatskinnet blir mycket skrynkligt och krympt.

 1. Medan tomaterna och löken smälter, sätt kycklingbuljongen till en stark simma och sätt i chilipulveret eller klistra, vitlök, oregano, kummin och kakaopulver.

 2. När tomaterna är klara, ta bort från köttfärs och låt svalna i ungefär en minut. Medan tomaten är svala, vrid kycklingbitarna i kruken.

  Skala av huden av varje tomat och använd en sked för att ta bort frön från mitten. Torka tomaten lite med fingrarna och lägg till såsen i kruken. Separera löken och rör i såsen. Låt såsen minska, koka försiktigt och upptäckta, medan kycklingen slutar laga matlagning.

 3. Koka tills kycklingen når 170 Fahrenheit / 77 Celsius inuti. Om vätskan koka av för fort, tillsätt ca en halv kopp vatten och fortsätt matlagning, upprepa om det behövs.

 4. Servera din Pollo Rojo med majs tortillas och vitt ris eller mexikansk ris , om du vill. Var noga med att koka bort eventuella rester för framtida användning, eftersom de är läckra.

Tips: Serverar denna maträtt för gäster (eller vill du ha det lite snyggare)? Gör det lite mer festligt genom att sprinkla varje portion med en liten handfull hackade gröna lök eller lite finhackad rålök blandad med koriander. Detta kommer att lägga till färg, smak och textur.

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 974
Totalt fett 53 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 314 mg
Natrium 749 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 103 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)