Roast Chicken Recept Med Fem-Spice Pulver

Detta rostade kycklingrecept är en ugnsrödd version av ett recept på mikrovågsugnhunungkylling. Innan du rostar kycklingen kan du placera några skivor ingefära och scallions under hönan av kycklingen (binda skallionerna till knutar först).

Obs! Förberedelsetiden inkluderar inte tid för marinering av kycklingen, eftersom det varierar beroende på om du marinerar kycklingen i fyra timmar eller över natten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör kycklingen och klappa torr med pappershanddukar. Hacka skallrosorna i tredjedelar, krossa de vita sektionerna lätt.
  2. För marinaden, kombinera den mörka sojasås , rocksocker eller granulatssocker, kryddpudding , ingefära och de hackade skalserna. Lägg kycklingen i en stor väska och lägg till halva marinaden. Boka resterande halvparten av marinaden för att basta kycklingen under tillagningen. Marinera kycklingen i kylskåpet i minst 4 timmar (helst hela natten) vrida påsen ibland så att hela kycklingen är belagd i marinaden.
  1. Förvärm ugnen till 450 grader Fahrenheit (232 grader Celsius, gasmärke 8). Placera kycklingen på ett stativ i en stekpanna. Stek i 15 minuter. Minska värmen till 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius, gasmärke 5). Stek kycklingen, rosta ofta med den reserverade marinaden, i ytterligare en timme eller tills den är kokt. (För att söka efter doneness, piercera kycklingen i den tjockaste delen av låret. Juicerna ska vara klara. Om du använder en kötttermometer ska temperaturen läsa 170 grader F (76 grader C) i den tjockaste delen av låret.
  2. Låt den rostade kycklingen sitta i 15 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 584
Totalt fett 31 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 2,672 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)