Shahi Falooda

Falooda är en populär efterrätt inte bara i Mumbai (Bombay) där det tros ha sitt ursprung men också i resten av landet. Denna kylda dryck-efterrätt är det perfekta sättet att svalna i sommarvärmen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka vermicelli som du skulle pasta - i kokande vatten och tills kokt ännu al dente . Stam och håll undan för att svalna. Kyl i kylskåpet tills det behövs.
  2. Förvara några mandel och pistaschmandlar - ca 6 till 8 vardera - och skär i tunna skivor. Håll åt sidan för att använda som garnering senare.
  3. Sätt mjölken, pulveriserat socker, resterande pistaschmandlar och mandel i en mixer och blanda tills det är smidigt. Chill i kylskåpet.
  1. Sätt basilikan frön i en skål och häll tillräckligt med vatten över dem för att helt nedsänka. De börjar snart svälla och se transparenta med en liten prickliknande svart centrum! Stam och håll undan i en liten skål.
  2. Att montera shahi falooda: Frost 2 långa glasögon. I varje glas lägger du hälften av vermicelli och hälften av de fördryckta Sabza-fröerna. Häll nu i hälften av mjölken över dem. Sätt strax under halva ros sirap (håll lite till garnering med) i varje glas och blanda väl. Tillsätt en flaska glass till detta och drizzle med lite mer rossirap. Garnera med skivad mandel och pistaschmandlar. Lägg till en halm och långhanterad sked och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1123
Totalt fett 80 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 148 mg
Natrium 142 mg
kolhydrater 87 g
Kostfiber 10 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)