Cake Ingredient Science

Cake batters är exakta kombinationer av ingredienser; i själva verket kan ett reptakskaka anses vara en vetenskaplig formel. Ingredienserna kombineras på ett visst sätt för att bilda kakans struktur. Skraplottformler inkluderar förkortade kakor (inklusive pundskaka), skumkakor och en skålmetod, som använder antingen fast förkortning eller olja. Kakor med blandningar kan vara lika bra som skrapkakor, speciellt om ingredienser som finhackad choklad eller gräddfil läggs till blandningen.

Några kak recept recept efter kaka eller bakverk mjöl. Detta är ett mjöl som odlas speciellt för att ha ett lågt proteininnehåll. Kom ihåg att det lågprotein är lika med lågt glutenhalt, vilket motsvarar mer ömhet. Om du inte hittar kakemjöl, eller vill baka en tårta men inte har någon till hands, kan du göra din egen. Sätt 2 msk majsstärkelse i en 1 kopp mått, lägg sedan till tillräckligt med mjöl för att fylla koppen. Nivå utanför toppen. Sifta denna blandning tillsammans, mät sedan den igen för att användas i receptet.

Att förbereda pannan är avgörande. Du kan smörja pannan med fast förkortning eller osmält smör och damm med mjöl, eller du kan göra din egen pannbeläggningsmix genom att slå ihop 1 kopp fast förkortning (inte smörsmakad, INTE smör eller margarin) med 1/2 kopp mjöl. Förvara detta i kylskåpet och använd det för att smörja dina kokkärl. Om du använder saltat smör eller margarin för att feta en panna, kommer kakan hålla fast, garanterad. Jag har nyligen blivit enamored av nonstick sprays som innehåller mjöl; de jobbar riktigt bra.

Förkortade kakor

Dessa kakor är baserade på en kombination av fett och socker, kombinerat med kräming. Sockerkristallerna skapar små hål i förkortningen, som fylls med koldioxid och ånga när kakan är bakad. Detta kallas luftning av fettet. Mjöl och ägg ger struktur med proteiner och stärkelser, som koagulerar i värme, sätter strukturen i små bubblor runt koldioxid och ånga.

Detta är den grundläggande metoden för att göra traditionella förkortade kakor:

Gå till nästa sida för att lära dig mer om skumkakor, chiffongakor och en skålkaka.

Skumkakor

Dessa kakor är baserade på ett skum gjord av slagna ägg, äggvitor eller piskräm. Skumkakor inkluderar ängelmatskakor, chiffongakor och svampkakor.

Ängelmatskakor

Chiffongakor

Svampkakor

En skålkakor

Det var en stor sak på 1960-talet när hemekonomer upptäckte att kakor kunde göras genom att helt enkelt kombinera alla ingredienser i en skål och slå dem tillsammans under en längre tid (4-5 minuter på hög hastighet) för att införliva luft istället för Metoden att krämma förkortningen och alternerande tillsätta flytande och torra ingredienser. Många kaka recept använder denna metod. Det finns också tvåstegsmetoden för kakatillverkning, en variation av enskålskakan. De torra ingredienserna kombineras i en blandningskål, fettet och vätskan tillsätts, varefter ägg slås in i smeten. Denna metod smörjer proteinerna i mjölet i det första steget, så det är svårare för dem att kombinera med varandra och göra en mycket ömt tårta. Enkel Chokladkaka är en variation av tvåstegsmetoden.