Sweet Crespelle - Italiensk stil Crepes

Crespelle är papperstunna pannkakor, den italienska motsvarigheten till Frankrikes crêpes, och som den franska versionen kan de vara söta eller smakliga. Detta recept är en mycket enkel söt version som kan serveras med pålägg eller fyllning efter eget val: Nutella ( prova att göra din egen! ), Mörksmält choklad, färsk frukt som jordgubbar eller bananer, kastanjkräm, mascarpone eller ricotta cream , zabaglione , sylt etc.

För att göra detta till en smaklig version, helt enkelt släppa ut sockret och alkoholen och öka något av saltet något. I det fallet kan du använda något antal smakliga fyllningar; en vanlig är spenat-och-ricotta, samma fyllning som skulle användas i spenat-och-ricotta lasagne eller spenat-och-ricotta cannelloni , faktiskt.

Även om skålen nu har en viss aura av elegans till det, betraktades tidigare crespelle som fattig folks mat. Förändringen kom 1895, när Henri Carpentier, Maître på Montecarlos Café de Paris, förberedde dem vid bordet för prinsen av Wales, Edward VIII. Edward kallade dem efter sin damvän - Cr ê pes Suzette .

[Redigerad och utökad av Danette St. Onge den 12 juni 2016.]

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Slå ägget och äggulorna tillsammans med sockret och saltet, sätt sedan in mjölet och tillsätt långsamt mjölken för att få en krämig smet.
  2. Piska den reserverade äggvita till måttligt fasta toppar och vika försiktigt i spritet och vika sedan blandningen i smeten. Smält 2 matskedar av smöret och lägg det i smeten också. Låt smeten sitta på en sval plats i minst 1 timme.
  3. När du är redo att fortsätta värma din crepe pan över medelvärme. Smält det kvarvarande smöret och borsta lätt pannkakan . Häll 2-3 matsked smet i mitten av pannan och fördela det jämnt genom att luta pannan. Koka i ett par minuter, vänd sedan crespella och koka i några minuter mer; låt det inte bli för brunt Fortsätt tills du har slutat smeten, stapla den färdiga crespellen på en tallrik och täcka dem med en trasa för att hålla dem varma.