Förstå mätverktyg för matlagning och bakning

Att välja rätt verktyg för matlagning och bakning är lika viktigt som att välja dina ingredienser. Det finns olika mätredskap på marknaden men vilka ska du använda? Inte alla mätkoppar är desamma, och oftast kan de inte bytas ut. För optimala resultat måste du använda olika redskap för olika ingredienser .

När du lagar maträtten är det mindre viktigt att vara exakt. Ibland inkluderar din egen streck av detta eller tesked av det som hjälper till att göra rätten din egen. Jag skulle fortfarande rekommendera nybörjare kockar att mäta exakt och inte vinge det, men mer erfarna kockar kan vara bekväma ögonbollning en sked av detta eller en kopp av det. När det gäller bakning men det är viktigt för alla kockar att mäta ingredienser exakt för att ha en bagerad bra blir bra.

Även om vissa recept dikterar ingrediensåtgärder av vikt, hittar de flesta recepten i nordamerikanska kockböcker lista ingredienser i tesked, matsked och kopp divisioner. Personligen har jag märkt att många europeiska recepten listar ingredienser med metrisk vikt, som min portugisiska moster gör för sin bakning. Detta känns helt främmande för mig, så jag omvandlar sina åtgärder till de kejserliga som jag är van vid och resultaten är vanligtvis tillfredsställande. Låt inte mätningarna svänga dig från att försöka få ett nytt recept! Online-konverteringsverktyg gör det enkelt att ändra dem efter eget tycke.

Tänk på dina ingredienser som våta kontra torra. Saker som mjölk, yoghurt, äppelsås, honung, smält smör och vatten är alla exempel på våta ingredienser. Föremål som hackade nötter, mjöl, natron och chokladchips är exempel på torra ingredienser. Varför är det här? De mäts med olika typer av mätkoppar.