Serbian Meat Burek (Sa Mesom) Recept med nötkött, fläsk och lamm

Detta serbiska receptet för köttburek eller burek sa mesom är gjord med nötkött , fläsk och lamm. Bureks eller savory pajer finns över hela Balkan, Grekland, Turkiet och Mellanöstern.

De kan formas till hästskoformer, spolar, cylindrar eller runda pajer, eller bakas i rektangulära kokkärl och skärs i kvadrater. De kan ätas som aptitretare eller huvudrätten när de vanligtvis serveras med kefir att dricka.

Jämför det här receptet med det här köttburek-receptet, som endast är tillverkat med nötkött eller detta ostburek-recept med Monterey Jack och cottage cheese. Följ dessa enkla steg som illustrerar hur man gör burek .

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör fyllningen

  1. Koka kött, lök och vitlök i en stor stekpanna tills köttet inte längre är rosa och löken är genomskinliga. Dränera i en kolander, kasta bort fettet.
  2. Återgå till stekpanna och blanda med salt och peppar efter smak. Låt svalna till rumstemperatur.

Montera och baka

  1. Separat filo deg i 3 högar (ca 9 ark vardera) och håll dig täckt. Läs dessa tips om att arbeta med Filo Dough .
  2. Värm ugnen till 375 F. Lätt täcka en 13x9-tums pan med matlagningsspray. Lägg ner 3 ark filo deg och lätt borsta med olja. Upprepa två gånger tills du har använt en (9-ark) stapel filo.
  1. Sprid på hälften av den kylda köttblandningen. Lägg sedan ner 3 ark filodeg från den andra stapeln och borsta lätt med olja. Upprepa två gånger tills du har använt den andra (9-arks) högen av filo.
  2. Sprid med kvarvarande köttblandning. Sedan lägger du 3 lak i taget med den sista högen filo degen och borstar lätt med olja tills stapeln är klar.
  3. Tucka eventuellt snett ändar ner på pannans sidor, och skär buren till botten i 12 skivor med hjälp av en sågningsrörelse och en serrated kniv.

Gör på toppen och baka

  1. Blanda ägg och olja i en medium skål. Tillsätt sodavatten och blanda lite. Häll över burek och låt sitta 2 minuter.
  2. Baka 45 minuter till 1 timme eller tills gyllenbrun. Låt svalna i pannan i 15 minuter före servering.