Serbisk Ost Pie (Burek Sa Sirom) Recept

Detta recept på ostburek ( burek sa sirom ), en balanskärig filotrik som kan fyllas med ost, kött eller grönsaker, är gjord med Jack och stugaost i en 13x9-tums pan som baklava .

Det finns myriade versioner bland serber, bulgarier, bosnier, makedonier, greker och turker. Jack-och stugaostarna i detta recept gör det definitivt en amerikansk version, men läckert ändå! .Det är ett annat ostburek-recept med fetaost och gräddost som är mer traditionell.

Det är inte ett svårt recept men här är steg-för-steg-instruktioner för att göra Burek.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera ugnsstället i mittläge och värm till 350 F. Lätt täck en 13x9-tums pan med matlagningsspray.
  2. Kasta i en stor skål riven Jackost med mjöl. Tillsätt ostörd stallost och slagen ägg och blanda noggrant. Avsätta.
  3. Separat filo deg i två högar (ca 14 ark vardera) och håll dig täckt. Hälften kommer att gå på botten av pannan och hälften kommer att gå ovanpå fyllningen.
  4. Placera 2 ark filo degen i tillagad panna och borsta lätt med smält smör. Lägg till 2 fler ark filo deg och borsta med smör. Fortsätt på detta sätt tills du har använt en hög filoark.
  1. Sprid ostblandningen jämnt över filo och till ändarna. Börja täcka osten med resterande filo, använd igen 2 ark i taget och borsta med smör.
  2. Tucka eventuellt överhängande filo-deg ner på panens sidor och borsta hela toppen med smör. Skär burek i 24 rutor och rikligt borsta hela toppen med kvarvarande smör.
  3. Baka i den uppvärmda ugnen i 25 minuter eller tills det är guldbrunt. Om toppen börjar brinna för snabbt, täck löst med aluminiumfolie och fortsätt att baka. Ta bort folie och baka ytterligare 5 minuter.
  4. Detta gör en stor lunch, entré, brunch eller aptitretare kurs som kan serveras varma eller vid rumstemperatur. En bit burek går bra med ett glas kallt. Burek fryser väl kokta eller okokta.

Andra Balkan Burek sorter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 313 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)