Tips för hantering av Phyllo Dough Sheets

Phyllo-lakan är vävnadstunna degen som används för att göra grekiska bakverk och fyllda pajer. Phyllo kan hittas färskt på många grekiska och Mellanösternmarknader, och i sektorn för frysta livsmedel i de flesta livsmedelsbutiker, med alternativa stavningar av "filo" och "fyllo". Den kommer skuren i stora lakan som rullas i ett kompakt paket med 20-25 ark. Plåtar kan användas hela eller skärs i den storlek som krävs av receptet.

De flesta kommersiella phylloförpackningar har bra anvisningar för hantering av degen, men det kan lättas med dessa tips:

 1. Förvara förpackningen stängd när det tinas.
 2. Tina över natten i kylskåpet. Tina endast som sista utväg vid rumstemperatur i fem timmar och använd omedelbart.
 3. Förbered alla ingredienser för ditt recept innan du öppnar den tinade phyllo .
 4. Händerna ska vara så torra som möjligt när degen hanteras.
 5. Förpacka phyllo till rumstemperatur innan du öppnar och använder.
 6. Ta bort det tinade phylloen från förpackningen och rulla av arken.
 7. Täck den unrolled phyllo med ett ark av vaxat papper som täcks av en fuktig handduk för att hålla den fuktig. Det torkar ut mycket snabbt.
 8. När du tar bort ett ark i taget täcker du resten.
 9. Om du tårar en bit phyllo av misstag, oroa dig inte. Du kan lappa bitar ihop för att använda i ett mellanskikt av bakverket, och det kommer sällan att visa i slutprodukten.
 1. Om du behöver klippa den, använd sax.
 2. Så fort du använder den mängd phyllodeg du behöver, rulla upp eventuella resterande ark med originaldokumentet och täcka dem försiktigt med vaxat papper och plastfolie för att hålla ut luften. Den oanvända phyllo kan förvaras så här i kylskåpet i en vecka eller så. Refreezing är också ok.

Nycklarna till att arbeta med phyllo ska organiseras och arbeta snabbt. När du får hänga på det, hittar du det ett bra val för alla slags rätter - kött, frukt, ost och mycket mer.