Blackberry och Red Wine Sauce Recept

Grillad eller broiled kyckling, nötkött och fläsk dra nytta av en sås med starka, fruktiga smaker. Denna söta tårtsvinbärsås, blandad med lök, smör och peppar, tar ditt kötträtt i en annan riktning än det förutsägbara.

Blackberry vinsås kompletterar särskilt nötkött eller fläskfilé och kycklingbröst. Det serveras vanligtvis inte med skaldjur, men det smakar gott med grillade laxfiléer .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg 1 1/2 koppar i en matberedare eller mixer och puré.
  2. När bären är fullständigt pureed, tvinga dem genom en fin nätfilm i en liten skål och lägg åt sidan.
  3. Värm 1 matsked smör i en sautpanna eller kastrull över medium låg värme.
  4. Tillsätt löken och sautar, ibland rör om tills löken är öm och ljusgul, ca 10 minuter.
  5. Tillsätt rött vin och citronsaft.
  1. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills blandningen minskas med ungefär hälften.
  2. Kombinera de renade björnbären och sylt eller konserver, peppar och salt och lägg till vinblandningen.
  3. Koka upp och minska sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Rör i 1 matsked kallt smör.
  5. Servera med färska hela björnbär för garnering.

Om Blackberries

Björnbär är en sommarfrukt; De är i säsong från juni till september, vilket gör dem till en bra partner med rabarber, jordgubbar och blåbär för sommar desserter.

När du köper björnbär, leta efter ljusa, glänsande och plumpa dem som är djupa lila eller nästan svarta och konsekventa i sin färg. Björnbär bör användas så snart som möjligt efter att du har köpt dem men kommer att hålla ca fem dagar i kylskåpet.

Dessa bär är både söta och tårta och har många användningsområden - i såser, som detta recept och i sirap; pajer, cobblers och crisps; trifles; muffins; frukt smoothies; parfaits; på glass; i fruktsallader; och med fetaost och färska spenatgrönsaker för en vanlig sommarsallad.

Björnbär är kända för sin kraftverk. Deras mycket mörka lila färgämnen berättar att de har höga halter av antioxidanter. En kopp björnbär innehåller ca 62 kalorier, 14 gram kolhydrat och 8 gram fiber. De är en utmärkt källa till C-vitamin och en bra källa till vitaminerna A, E och K. Blackberries är också en utmärkt källa till flavonoider.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)