Ungerska Apple Strudel (Almás Rétes) Recept

Degen för det här ungarska Apple Strudel- eller Almás Rétes- receptet är lite ovanligt.

De flesta strudeldeg kallar för olja eller smör i degen, men inte alla lägger till ägg, gräddfil och ättika som det här ungerska receptet gör Det är utsökt!

Här är mer östeuropeiska strudel recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Strudeldegen

  1. Blanda i en stor skål mjöl, gräddfil, ättika, salt, äggulor, bakpulver, smör och vatten. Knäda i ca 30 minuter. Degen ska vara lätt och mycket jämn.
  2. Täck och låt vila 1 timme.

Gör Apple fyllning

  1. Blanda tunt skivade äpplen, 2 koppar socker (eller efter smak), 1/2 tsk salt, 1 msk valfri kanel, 8 uns smält rumstemperatur smör och ett stänk citronsaft. Rosiner och jordnötter kan tillsättas, om så önskas.
  1. Kyl, om det inte används omedelbart, men låt det komma till rumstemperatur innan du fyller strudeldeggen. Om mycket juice har ackumulerats i botten, häll dem av innan du lägger på strudeldegen.

Montera strudlarna

  1. Täck ett stort bord med en trasa och strö det lätt med mjöl. Placera degen i mitten och rulla den till ca 1 tum tjock.
  2. Mjöl nu dina händer lätt. Placera händer, handflatorna ner, under deg och sträck försiktigt i alla riktningar mot kanten av bordet. Medan du sträcker, lätta deg på dig genom att lyfta det försiktigt. Var försiktig för att förhindra tårar!
  3. När du sträcker sig till tunna tissuepapper, trimma av de tjocka kanterna (det här kan knådas, rullas och skäras i nudlar). Sprid degen med smält förkortning. Låt degen vila i 10 minuter.
  4. Stänk hela ytan av deg med brödsmulor. Placera äpplepåfyllning över hela degens yta.
  5. Värm ugnen till 375 grader. Använd tyget för att rulla strudel bort från dig. Skär i två strudlar. Tuck i ändarna. Placera på ett pergamentfodrat bakplåt och borsta hela ytan av strudel med smält smör.
  6. Baka 30 minuter eller tills flingor börjar separera och strudel är blank och guldbrun. Överför till ett trådställ för att kyla något. Skär i skivor och servera lite varm med glass eller vispad grädde.