Pan-stekt filé av anka bröst recept

Det här receptet på panbrädet filt av ankbröst är snabbt och enkelt och gott när det serveras med en honung-brun sockersås. Östeuropéer älskar kalkon och hela rostade fåglar, men det här är en trevlig förändring av takt och finns på många av de exklusiva restaurangerna i Polen.

Jag smakade först denna version på Houmas House Plantation och Gardens i Darrow, La. Chef Jeremy Langlois parade den med vispad sötpotatis men jag tycker att det här är ännu bättre. Här är ett större foto av pan-rostad filé av ankbröst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra andan: Värm ugnen till 400 grader. Säsong anka bröst med salt och peppar. Lägg i olivolja i en stor ugnssäker stekpanna över medelvärme. Pan yngel anka bröst, hud-sida ner, i 6 minuter. Vänd på anden över och sätt stekpannan i ugnen. Stekt 8 till 10 minuter för medium sällsynta.
  2. Ta bort pannan från ugnen och låt brösten ligga i 2 till 3 minuter före skivning. Skär varje bröst i förspänningen i 1/2-tums skivor och fläkt på serveringsplattan.
  1. För såsen: Medan ankanen lagar mat, kombinera honung, brunt socker, smör och köttbuljong i en tungbottenpanna och koka upp den. Minska värmen och låt försiktigt simma i 5 minuter. Smaka försiktigt och justera kryddor, om det behövs. Drizzle över pläterad pan-roasted anka bröst.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2890
Totalt fett 227 g
Mättat fett 79 g
Omättat fett 102 g
Kolesterol 662 mg
Natrium 593 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 0 g
Protein 145 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)