Yuanyang: "Kaffe med te" Recept

Yuanyang är en populär kaffe- och tedryck från Hong Kong som är en välsmakande och energibesparande dryck. Det är svårt att motstå kombinationen av hemlagad mjölte och färskt bryggt kaffe och receptet är otroligt enkelt.

Yuanyang kan gå med ett flertal namn. Du kanske hör det som bara "kaffe med te " eller med namnen "Yuenyeung", "Yinyong", "Yingyong" eller "Yin Yang." Det är en söt och krämig dryck som blandar kaffe med Hongkongmjölket och det har en signifikant skott av koffein.

Om du reser till Hong Kong. du kommer att upptäcka exakt hur populär Yuanyang är. Det säljs av många leverantörer och varje Yuanyang-tillverkare har sitt eget hemliga recept. Detta recept fångar den generella smaken av denna extraordinära dryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda kaffet och mjölket väl.
  2. Häll i små glasögon.
  3. Servera varma, eller koppla av och servera över is.

Variera kaffe-te till din smak

Detta recept använder ett 1: 1 förhållande kaffe till mjölk te och det är ett bra ställe att börja. Vissa människor föredrar mindre kaffe och mer te. Du kan till och med se några förslag som går så långt som 7 delar mjölk till 3 delar kaffe.

För det mesta hittar du ett glatt medium mellan dessa två ytterligheter.

Det kommer också att bero på styrkan på ditt kaffe samt vilken typ av te som bryggs.

När du utforskar en ny kombination. börja med 1: 1-blandningen för att se vad du tycker. Du kan alltid justera det omedelbart eller vänta tills nästa gång du blandar en Yuanyang för att finjustera dina inställningar.

Varför är Yuanyang så populär?

Historien och den moderna kulturen i Hongkong har dämpat populariteten av mjölk och Yuanyang-drinken.

Man måste komma ihåg att från 1839 till 1997 var Hong Kong under brittisk regel. Under denna tid antog många människor på ön inte bara kapitalismen utan också brittiska tullar. Bland dem är det kända eftermiddagste .

Snabbspolning till Hongkong i modern tid. Det är en plats som sällan sover och är fylld av upptagna människor som lever upptagna liv. Som vi alla vet, ibland hjälper en extra bit koffein enormt under dagen och Yuanyang kom in för att fylla detta behov.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)