Spiderwebs Candy

Dessa Spiderwebs är ett otroligt enkelt Halloween godis, och alla kommer att älska den stora smaken av salta, krispiga pretzels och mjuk, söt vit choklad. Om du inte vill dra spindeln mitt i webben kan du placera ett rosin eller chokladchip i mitten för att representera spindeln.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered två bakplåtar genom att fodra dem med aluminiumfolie.

2. Ordna förspänna pinnar i grupper om åtta, utstrålande i ett cirkulärt mönster. Du borde kunna passa ca 6 grupper på ett bakplåt.

3. Placera den vita godisbeläggningen i en stor mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och omrör efter 45 sekunder för att förhindra överhettning.

4. Skrapa den smälta godisbeläggningen i en stor Ziploc väska och snäpp ett hål i hörnet.

Hålet ska vara ca 1/8 tum tjockt. Alternativt kan du använda en konditoriväska försedd med en liten rund spets, om du har en.

5. Rör en rund prick av godis i mitten av varje prästgruppen för att binda dem ihop. Med utgångspunkt från mitten drar du långsamt en spiral på pretzelsna och jobbar gradvis ut till kanterna av strömparna. Linjen av godisbeläggning ska vara tunn nog för att se ut som en spindelväv, men tjock nog att hålla ihop som den draperas över pretzel-pinnarna.

6. När alla webben är dekorerade smälter du chokladchipsen i 45 sekunder i mikrovågsugnen. Rör tills smält och slät, och skrapa chokladet i en liten Ziploc väska. Skär ett mycket litet hål i höljet på väskan.

7. Dra spindeln i mitten av banan. Jag tycker att det är lättast att göra benen först: rör åtta mycket tunna linjer som strålar ut från mitten. Avsluta spindeln med en stor blob i mitten för kroppen. Upprepa med återstående webs.

8. Kyla banorna i ca 10 minuter, eller tills godisbeläggningen sätter. Skölj försiktigt folien av ryggarna för att tjäna.

Kolla in dessa härliga recept:

Klicka här för att se alla Halloween godisrecept!

Klicka här för att se alla spooky godisrecept!