Spicy Tuna Donburi (risskål) Recept

Spicy tonfisk Donburi, eller inte, är en japansk maträtt där kryddig tonfisk serveras på en skål med ångad ris. Denna maträtt är ganska populär på japanska restauranger i väst och det kan också hittas i deli-sektionen i många japanska livsmedelsbutiker.

Spicy tonfisk Don är bara en av många olika typer av Donburi- rätter som finns i japansk mat. Donburi, eller inte, hänvisar till en måltid där ris serveras i en djup skål och toppas med nötkött, kyckling, ägg, fisk, skaldjur, tempura etc. Det är en stapelrätt i japansk mat .

För detta kryddiga tonfiskdonburi-recept kan tonfiskens spiciness - Sriracha chili sås, chili peppar ( shichimi togarashi) och chiliolja ( rayu) - alla anpassas för att passa den värme som du vill ha.

När det gäller riset kan antingen vitt eller brunt ris användas. Några restauranger och delikatesser serverar kryddig tonfiskdonburi med sushi ris , medan andra använder vanlig ångrätter. Antingen är acceptabelt. Mindre majonnäs kan användas men blandningen blir mindre krämig. Japansk Kewpie majonnäs är bäst om du kan hämta det, eftersom det smakar ganska annorlunda än amerikansk majonnäs. Om du ersätter amerikansk majonnäs, kom ihåg smaken av den kryddiga tonfiskblandningen kommer att ändras.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sked ris i små japanska donburi stil skålar som är något större än traditionella ris skålar. Se till att riset har svalnat till nästan rumstemperatur - det här är viktigt eftersom den kryddiga tonfiskblandningen är rå, och att lägga den råa fisken över hett ångat ris kommer att laga lite eller värma den röda tonfisken. Tonfiskblandningen serveras bäst omkyld.
  2. Haka tonfisken så att den nästan hakas. I en medium skål, kombinera försiktigt malet tonfisk, Kewpie majonnäs, Sriracha chili sås, sesamolja, shichimi togarashi och Rayu chiliolja tills alla ingredienser är jämnt införlivade.
  1. Dela blandningen i två delar, sprida den generöst över riset i donburi-skålar.
  2. Tillsätt varje kryddig tonfiskdonburi med skivade gröna lök, rostade sesamfrön, om du använder, och en sojasausdryck.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1667
Totalt fett 18 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 341 mg
kolhydrater 306 g
Kostfiber 8 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)