Flera sätt att inkubera yoghurt

Har du inte en yoghurtmaker? Det finns många andra sätt att få en bra uppsättning

Att göra yoghurt hemma är både lätt och ekonomiskt; du kan vrida bara ett par matskedar av din favoritaffärs-köpte yoghurt i en egen kvarts. De grundläggande stegen är ganska konsekventa: Värm mjölken till 180ºF för att denaturera proteinerna, svalna till 110ºF, tillsätt starteren och inkubera i en varm miljö i flera timmar. Under denna process inkuberar levande kulturer, förtjockar mjölken i en ostmassa.

Under denna period är målet att hålla yoghurten vid en relativt konsekvent temperatur på ca 110ºF, den optimala temperaturen för bakterierna att göra sin sak. är utformade för att göra exakt det, men om du inte vill investera i en apparat som bara en sak finns det alternativ.

I sin bok Yogurt Culture skisserar författaren Cheryl Sternman Rule några få alternativ (plus erbjuder 115 recept för vad man ska göra med din färdiga yoghurt).

Ett vattenbad hålls vid en stabil temperatur är ett utmärkt sätt att inkubera yoghurt också, och det finns några sätt att uppnå detta.

Beroende på temperaturen som du inkuberar på, får en bra ostmassa ta varhelst från fem till 12 timmar; ju kallare desto längre. Stör inte yoghurten under inkubation, eftersom det kan orsaka ostmassan att bryta, och du får inte en bra uppsättning. Ju längre du inkuberar, desto mer assertiv och smaka på yoghurtens smak kommer det att vara; i tid hittar du en metod och tid som resulterar i textur och smak som du bäst tycker om.