De 6 bästa livsmedelsprocessorerna och blandarna att köpa i 2018

Så här bestämmer du mellan en matprocessor och mixer

Medan det kan tyckas som en matprocessor och en mixer är utbytbara, har de båda sina styrkor (och svagheter) i köket. Om du bara har plats för en av dessa apparater eller du vill prioritera vilken som ska läggas till i ditt kök arsenal först, lönar det sig att tänka på vad du brukar använda det för oftast.

Låt oss börja med bländare. Om de livsmedel du förbereder har mer av en flytande konsistens-soppor, smoothies, milkshakes, frusna drycker och så vidare-en blender blir din bästa satsning. Tack vare sina långa, smala burkar och lock med en vattentät tätning kan de hantera alla de våta ingredienserna. Och några kommer även med mindre koppar eller behållare så att du kan göra enstaka portioner av din frukost smoothie.

Livsmedelsprocessorer är å andra sidan bättre vid hantering av torrare ingredienser eller huggande grönsaker innan du lägger dem i din soppa. Det breda platta bladet och den större, grundare behållaren gör matberedaren idealisk för att blanda pajdegod, knådande bröddeg och strimla grönsaker eller ost.

Det finns dock några överlappningsområden. Livsmedelsprocessorer och de flesta bländare (även om kraftfulla skenor verkligen lyser i den här arenan) kan mala nötter i nötsmör, göra majonnäs, pisk grädde, och vissa kan till och med mala korn till mjöl.

När du väl har bestämt vilken typ av apparat som passar dig, här är några av de bästa på marknaden just nu att välja mellan.