Easy Polish Chicken Noodle Soup (Rosol Z Kury i Kluski) Recept

Det här polska kycklingsoppa receptet eller rosol z kury i kluski (RROH-sool zih KOO-rrih ee KLOOSS-kee) är bäst när det görs med benbenet från en grillad kycklingmiddag . Om du inte har ben från en överbliven rostad middag, oroa dig inte! Du kan snabbt steka av några kycklingvingar, halsar och ryggar innan du lägger dem till stockpotten. Rostning ger soppens extra smak.

Om du inte är i humör för kyckling, försök med att använda kalkonben. De fungerar fantastiskt i detta recept också.

Glöm inte, det skulle inte vara polsk kycklingsoppa utan kluski , en polsk soppnudel. Även i Polen använder de traditionellt finskuren nudlar som de kallar makaron (mah-KAH-rrohn).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera de rostade benen i en nederländsk ugn eller stekpotatis och täck med vatten (ca 1 gallon). Koka, skumma bort allt skum som stiger till ytan. Efter skimming, försök att inte röra soppen eftersom det blir molnigt vilket är oönskat i denna typ av soppa.
  2. Tillsätt morötter, selleri, lök och kycklingbas eller Vegeta till potten. Slå på säckpipan (även känd som lagerpåse ) till handtaget på potten. Återgå till koka, sänka värmen och simma i 1 timme, avtäckt.
  1. Ta bort morötter från potten och reservera. Ta bort ben och påse och kassera.
  2. Häll buljong genom en sigta i en annan stor kruka, tryck ner på selleri och lök med baksidan av en skänk för att fånga all den här stora smaken. Kassera selleri och lök från sikten.
  3. Tillsätt morötter tillbaka till soppan. Om så önskas, plocka över benen och tillsätt eventuellt kycklingkött till soppen.
  4. Justera kryddor. För en mager soppa, kyl över natten och skumma bort ackumulerat ytfett.
  5. Servera i varma skålar med kluski och morot och garnera med persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 394
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 100 mg
Natrium 179 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)