Vegan Old Bay Tofu "Fish" Kakor / Crab Cakes

Letar du efter ett gott sätt att göra veganskrabbkakor eller fiskkakor? Dessa vegetariska och veganska krabba kakor är en stor veganfisk ersättare och smakar verkligen slags fiskig, tack vare den unika kombinationen av vitt vin, näringsjäst, limejuice och Old Bay kryddor. De är en stor vegetarisk och vegansk ersättare om du saknar havsmat!

I detta veganskrabba kakor recept, är tofu kryddad med Old Bay kryddor, sedan belagda med kryddade brödsmulor för att göra en mock fisk patty och stekt i lite olja. Old Bay kryddor är en ganska unik blandning av flera kryddor, så det skulle inte vara lätt att använda en ersättare. Men gott om krabba tårta recept använder bara färsk persilja, senap pulver och salt och peppar, så om du skulle insistera på att utelämna Old Bay kryddor, det skulle vara en väg att göra det.

Servera dina tofu-fiskkakor med en vegansk tartarsås eller en cocktailsås. Njut av dina veganska krabbekakor från tofu!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sautee lök och morötter i olivolja eller annan hög värmeolja, såsom canolaolja, tills det är mjukt, ca 3 till 5 minuter. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare en minut. Ställ denna blandning åt sidan för att kyla.
  2. Krumble tofu i en stor skål och tillsätt majsstärkelse, näringsjäst , torrt vitt vin, en tesked salt, vitpeppar och limejuice och kombinera bra. Chill denna blandning i kylskåp i minst 30 minuter.
  1. I en separat medelstor skål, kombinera brödsmulorna, Old Bay kryddor och en annan tesked salt. Häll sojamjölken i en separat bred och ytlig skål.
  2. Använd ca 1/4 kopp av tofublandningen åt gången och bilda små patties. Koka försiktigt pattiesna med mjöl och doppa sedan i sojamjölk. Därefter belägger du väl med de krydda brödsmulorna. Chill i minst 30 minuter.
  3. Värm ett tunt lager av olja i en stor stekpanna eller stekpanna över medelvärme. och laga din tofu fiskpatties i ett tunt lager av olja tills guldbrun på vardera sidan, ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. Servera dina Old Bay tofu-krabba kakor med en tartar sås eller cocktailsås, eller, om du lagar mat för barn, är ketchup lika läcker. Njut av!

Se också: Är fisk vegetarian? Äter vegetarianer fisk?