Raisin Flat Breads Med Citron Cream och Aprikos Topping

Dessa individuella citronkräm, aprikos toppade rosinbröd är ett perfekt festligt smakfullt tillägg till påsk frukost , brunch eller lunch . Basen är ett enkelt tyskt rosinbrödrecept. Ovalarna är toppade med en rik blandning av mascarpone och kvark med lite socker och citronskal tillsatt för smak. Quark är inte lätt att hitta utanför Europa. För att göra kvark korrekt tar processen timmar. Ett snabbt imitationrecept för tyska kvark ingår nedan.

Du kan använda färsk eller konserverad aprikos för detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera allroundmjölet i en stor skål och ge ett intryck i mitten.
 2. Lös upp jäst i 4 matskedar av den ljummetma mjölken. Rör mjukgjord jäst till allmjölksmjölet. Resultatet ska se ut som strimlad deg. Täck skålen med en handduk och lagra den på en varm plats i 20 minuter.
 3. Hämta blandningen. Stänk det vita granulatet och saltet över toppen. Skär smöret i bitar och fördela dem över degen. Tillsätt resten av mjölken. Knippa degen med händerna tills den blir jämn. Du kan också använda en stativblandare som är utrustad med degkrokfästet för detta steg. Lägg till russinerna
 1. Återigen täcker skålen med en handduk och lagras på en varm plats i 60 minuter. Degens storlek borde dubbla under denna tid.
 2. Lina två bakplåtar med pergamentpapper.
 3. Hämta degen och vrid den ut på en lättmalt arbetsyta. Dela degen i 12 delar. Rulla varje del ut i en platt oval. Om du har en stor äggformad cookie cutter, kan du använda det för att skapa mer exakta ovalar. Jag använde en 5 1/2-tums med 4-tums oval skärare.
 4. Överför degen ovalerna till pergamentfodrade bakplåtarna och låt vila i ytterligare 30 minuter.
 5. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt slå äggulorna tillsammans i en liten skål. Använd en bakverkborste för att belägga degens ovaler.
 6. Placera i ugnen och baka i 25 minuter.
 7. Ta bort brödet från ugnen och överför det till ett trådställ för att kyla helt.
 8. Vispa ihop mascarpone och kvark. Vispa i 3 matskedar av vitt granulärt socker.
 9. Tillsätt den nyligen revade citronskalan och kombinera.
 10. Använd en konditorkniv eller en smörkniv för att sprida citronkrämblandningen ut på toppen av varje oval.
 11. Skala de färska aprikoserna, skär i hälften och kasta gropen. Alternativt dränerar du aprikoserna i burken och klappar varje halvtorka. Om du vill, reservera saften för framtida användning eller kassera.
 12. Placera en aprikos halv på toppen av varje bröd centrerade i mitten.
 13. Värm aprikosstoppet kort i mikrovågsugnen eller på spisen. Använd en liten bakverkborste för att belägga aprikoshalvan med aprikosstoppet.
 14. Tallrik och servera.

Ett snabbt recept för kvark:

 1. 7 ounces ricottaost
 2. 1-uns gräddfil
 1. Placera ingredienserna i en matberedare och blanda tills det är smidigt. Gör 8 uns.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 406
Totalt fett 18 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 129 mg
Natrium 319 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 7 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)