Vad är knäbarn?

Ordet knådning innebär att man arbetar degen, vanligtvis för hand, för att utveckla gluten i mjölet, vilket är vad som ger bakverk sin struktur och struktur.

När du gör deg blandas mjölet och andra torra ingredienser med de våta ingredienserna, vanligtvis varmt vatten, tillsammans med jäst och socker tills en klibbig massa bildas. Denna klibbiga massa knådas sedan tills den bildar en slät boll med en elastisk konsistens.

Den vanliga tekniken för knådning innebär att degen ligger på en plan yta och pressar den med handens häl i en slags framåtgående rörelse, roterar den och upprepas. Degen är sålunda både pressad och sträckt. Det är detta klämma och sträcker som utvecklar glutenmolekylerna.

Det bidrar till att lätt mjölma både din arbetsyta och dina händer för att förhindra att degen klibbar. Bröddeg behöver vanligtvis knådas i 8 till 10 minuter. För liten knådning kommer att producera ett bröd som är för tätt, och för mycket knådning gör det färdiga brödet för hårt.

Efter knådning lämnas degen att stiga och bakas sedan.

Processen att arbeta degen för att utveckla gluten kan åstadkommas med en maskin, antingen med degkrokfästet på en stativblandare eller i en matprocessor. Men ordet knådning brukar vanligen bara användas för att hänvisa till handlingen att arbeta degen för hand.