Jäst

Jäst är en organism med en cell, som behöver mat, värme och fukt för att trivas. Den omvandlar sin "mat (socker och stärkelse), genom jäsning, till koldioxid och alkohol. Det är koldioxid som gör att bakverk stiger. Det finns två typer av jäst tillgängliga för försäljning. En typ är Brewer's Yeast, en våt jäst som används främst i öltillverkning. Den andra typen är Baker's Yeast, som används som ett utspädningsmedel.

De två typerna av Baker's Yeast är färsk eller komprimerad jäst och aktiv torrjäst.

Färsk eller komprimerad jäst

De bör endast köpas i belopp som kommer att användas snabbt. Färskjäst kommer i små fyrkantiga kakor och är lättförgänglig. Om den inte används direkt kan den förvaras i kylskåpet upp till 3 dagar. En tårta med färskt jäst är lika med ett kuvert torrt jäst.

Torrjäst

Det är den mest praktiska av de två typerna. Det granuleras och kommer i små 1/4 ounce paket (ca 2-1 / 4 teskedar) eller lös i en kruka. När den blivit utsatt för luften ska den förvaras i kylskåpet.

Typer av torrjäst

Det finns två typer av torrjäst, vanlig och den andra är snabb eller snabbväxande. Snabbväxande jäst tar halva tiden för att göra bröduppgång.

Bakning med jäst

Jäst används i grunden för att baka bröd. Vid framställning av desserter är jäst inte det mest populära utspädningsmedlet. Det finns inte så många recept som kräver jäst utom kanske julbröd, Sweet Rolls och några andra.

De tre vanligaste märkena av jäst som jag kan hitta i min butik är Fleischmanns Yeast, Red Star och SAF Perfect Rise Yeast.

Andra förlossningsmedel

De vanligaste lämnande ämnena i desserter är Baksoda och bakpulver. Bakpulver skapar en lösning som släpper ut koldioxid i kombination med värme och vätskor.

Baksoda gör samma sak i kombination med sura ingredienser som kärnmjölk, kakao och honung. Baksoda är i självupptagande mjöl.