Räkor och korv Gumbo

Det finns ungefär lika många versioner av en gummipanna som det finns kockar som gör det, och det här är bara en ta på den legendariska skålen. Men en sak som alla bra gumbos har gemensamt är en roux - en blandning av mjöl och olja kokad tills en gul brun färg. Den omedvetna rika, nutty smak som den lägger till på soppan / stewen sätter den från det vanliga.

Kolla in de steg-för-steg-instruktionerna och bilderna för detta gumbo recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tungbotten mellanskål kastar du med 1/2 kopp vegetabilisk olja och mjöl och visp att kombinera. Koka över medium värme, whisking nästan hela tiden tills blandningen (kallad roux) blir en fin gul brun färg, ca 15 minuter. Ta bort pannan från värmen.
  2. I en stor nederländsk ugns- eller sopppanna värms de återstående 2 matskedarna av vegetabilisk olja tills den skimrar. Tillsätt paprika, lök, selleri, vitlök och cayenne. Krydda grönsakerna med salt och peppar och laga dem över måttligt hög värme tills de mjukas, ca 5 minuter.
  1. Rör roux och lägg det grönsakerna, omrör för att kombinera. Koka, rör om ofta, i 5 minuter. Tillsätt korv och koka, rör om så småningom, tills det är lättbrunt, ca 5 minuter. Tillsätt kycklinglagret , Worcestershire sås, oregano och 2 matskedar persilja och simma över måttlig värme i 10 minuter.
  2. Tillsätt okra, reducera värmen och låt sjuda tills okra är öm, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt räkorna och scallions i potten, krydda lätt med salt och låt sjuda, tills räkorna är ogenomskinliga och kokta genom ca 2 minuter längre. Ta bort potten från värmen och justera kryddorna. Låt tandköttet ligga i 10 minuter.
  4. Låt gummibågen in i skal skålar, sked 1/2 kopp ris i mitten av varje portion, om så önskas, och strö över den kvarvarande persiljan. Servera med filé kraft tillsammans, så att varje person kan sprinkla det lätt över deras servering. När det rör sig om i tandköttet, kommer det något att förtjocka det.

Receptanteckningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 608
Totalt fett 28 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 1,661 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 4 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)