Crockpot Sticky Chicken

Denna Crockpot Sticky Chicken gör en vacker vacker brun färg och är så fuktig och läcker. Var noga med att du vet hur din långsamma kokare fungerar innan du börjar receptet. Om du har en nyare modell kan kycklingen brinna om den lagar mer än 6 timmar.

Se alltid till att kycklingen kokas till 165 ° C, mätt med en exakt och pålitlig mattermometer. Underkokt kyckling är en hälsorisk eftersom den kan ha Salmonella-bakterier. Men om det är lagat ordentligt kommer det att vara säkert och gott.

Du kan variera detta recept och göra det med alla benfria kycklingbröst eller kycklinglår om du vill. För de benfria, skinnfria brösten skulle koktiden vara ca 5 timmar; för brösten, ca 6 till 8 timmar.

Servera detta lätta recept med en grön sallad kastad med avokado, skivad svamp och körsbärs- eller druvtomater eller en fruktsallad med säsongens frukter och ett förband som görs genom att kombinera honung med apelsin, lime eller citronsaft. Till efterrätt serverar du en fruktpai eller en glasspai eller erbjuder några barer eller brownies.

Vad du behöver

Hur man gör det

Spray en 4 till 6 quart crockpot med nonstick matlagningsspray och lägg lök, vitlöksklyfta och apelsin på botten och lägg sedan på kycklingbitarna.

Kombinera honung, sojasås och ingefära rot i en liten skål och blanda bra med en gaffel; häll denna blandning över kycklingen. Täck crockpotten. Koka på lågt i 6 till 7 timmar. Kycklingen ska vara gaffelmjölk och grundligt kokad; 170 grader i benet eller låret på en ögonblick läst termometer eller 165 ° F i bröstet.

Ta inte bort kycklingen från långsam spis tills den når denna temperatur.

Ta bort kycklingen från crockpotten, lägg den på en serveringsfat och täck den med folie för att hålla den varm.

Ta bort och kassera orange. Blanda majsstärkelsen och kycklingutrymmet i en liten kastrull med en piskvisp och tillsätt saften kvar i crockpotten. Blanda väl och koka över medium hög värme tills såsen kokar och förtorkar, omrörning ofta med visp. Tillsätt salt och peppar till denna sås och smaka och häll över kycklingen för att glasera den eller servera den med kycklingen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 833
Totalt fett 41 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 253 mg
Natrium 995 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)