Pumpa Pound Cake With Maple Pecan Glaze

Servera denna stora provsmakning med pumpa pundskaka med den medföljande lönnpecanglasyren eller helt enkelt stoft den med pulveriserat socker. Jag har också inkluderat anvisningar för en okokt lönglas i tips och variationer. Det är en bra tårta för Halloween eller någon annan höst- eller vinterferie. Också, gärna lämna pekannötterna; Det är gott med eller utan nötterna.

Det här är en populär tårta, och en Bundt-kakspanna gör det lätt att blanda och baka. Det är väldigt fuktigt och lönnsyran ger fantastisk smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325. Smörj och mjöl en 12-kopps Bundt-kakspanna.
  2. I en medium skål, kombinera mjöl, bakpulver, läsk, salt och kryddor; avsätta.
  3. Blanda i skålen med en elektrisk mixer, smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Slå i äggen, en i taget, slå bra efter varje tillsats. Slå i pumpa och vanilj.
  4. Slakta långsamt de torra ingredienserna i smeten. Fortsätt slå på medelhastighet tills smeten är jämn och väl blandad. Skaka kaka smeten i den beredda Bundt pan och baka i 55 till 60 minuter, eller tills en trä tandpetare eller kaketestare kommer ut ren när den sätts in i mitten.
  1. Kyl i 15 minuter i pannan på ett ställ; invertera på en serveringsplatta för att kyla helt. Glasera med Maple Pecan Glasyr eller damm med pulveriserat socker innan du serverar.

Maple Glaze

I en liten kastrull, kombinera smöret, lönnsirap och grädde; koka upp. Fortsätt koka i 1 minut. Avlägsna från värme och sikt konfektörens socker i den heta blandningen. Vispa tills slät. Låt svalna i ca 15 till 20 minuter tills den är något tjockare. Rör om de finhackade pekannötterna, om de används. Drizzle över den kylda tårtan.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 256 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)