Potato-Ost Pierogi Recept (Pierogi Ruskie)

Detta polska potatis pierogi recept eller pierogi ruskie (pyeh-RROH-ghee RROOSS-kyeh) är från kock Marek (Mark) Widomski, grundare och chef för Culinary Institute i Krakow, Polen.

Pierogi ruskie är bland de mest populära typerna av polska dumplings. I motsats till vad de flesta tror, ​​översätter det inte till "ryska pierogi". Det betyder faktiskt ruthenisk eller Rusyn pierogi.

Ruthenier eller Rusyns är också kända som karpatho-Rusyns och består av folken runt de norra Karpaten i västra Ukraina, östra Slovakien och södra Polen. Detta område är också känt som Galicien på engelska (Galicja på polska, Halic i Slovakiska och Halchyna på ukrainska).

Chef Mark och hans personal erbjuder klasser i allt från bondemat till gourmetmat, skräddarsy dem till individens behov, på polska, engelska och andra språk. För bästa resultat masha inte potatiserna, använd gaffel eller kvarn enligt kock Mark.

Om du inte kan hitta torr ost, kanske du vill göra din egen bondas ost från början.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skala potatis och gaffelblandning eller ris dem (do not mash), och blanda med sautad lök och bondens ost. För bästa resultat, enligt kock Mark, bör vissa små bitar av hela potatisen förbli. Smaka till och lägga åt sidan.
 2. Placera 2 koppar mjöl i en stor skål eller på en arbetsyta och gör en brunn i mitten.
 3. Bryt ägget i det, tillsätt saltet och lite ljummet vatten åt gången.
 4. Koka degen ihop, kneda väl och tillsätt mer mjöl eller vatten efter behov. Dela degen i halva och täck den med en skål eller handduk. Låt det vila 20 minuter.
 1. På en mjölad arbetsyta rullar degen tunt och skärs med en 2-tums runda eller ett glas.
 2. Skeda en del av fyllningen i mitten av varje cirkel.
 3. Vik degen i halva och nypa kanterna ihop. Samla skrotor, reroll och fyll. Upprepa med resterande halva deg.
 4. Stänk ett bakplåt med mjöl och lägg den fyllda pierogi på den i ett enda lager. Skydda med en handduk.
 5. Ta med en stor, låg såpspanna av saltat vatten för att koka. Släpp i pierogi om sex i taget. Återgå till koka och minska värmen. När pierogi stiger till ytan fortsätter du att simma några minuter mer.
 6. Ta bort en med en skivad sked och smaka för doneness. När du är nöjd, ta bort resterande pierogi med en slitssked till en serveringsfat.
 7. Servera varma med karamelliserade lök eller skwarki ( fläsksprickor ) eller stekta baconstycken , och en sur gräddfil, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 273 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)