Pork Pot Pie: Romancing the Leftovers

Vad gör du med kvarvarande fläskbröd ? Gör en fläskkaka paj. Det var åtminstone det jag inte länge sedan. Jag hade ätit grillat som en rost (det var kryddat med örter och vitlök) ett par gånger. Jag hade gjort en smörgås och gjort en stekpanna, och jag ville ha något annat att polera av. Eftersom jag inte hade någon fläsklager gjorde jag någonting jag sällan gjorde och köpte några Goya fläskbuljongbitar (jag hittade dem i den spanska matavdelningen i min stormarknad). Känna mig lite lat, hade jag planerat att fylla på pajerna med fruset blöta bakverk men upptäckte att jag var ute, så jag gjorde Cooks Illustrated vodka pajskorsa för topping.

Vad du behöver

Hur man gör det

Bakverk:
1. Blanda 3/4 kopp mjöl, salt och socker i matberedare tills de kombineras.

2. Tillsätt förkortning och smör sedan bearbeta tills degen bara börjar samla i ojämna klumpar, ca 15 sekunder (degen kommer att likna kockostkockar och det bör inte finnas något obelagt mjöl).

3. Skrapa skål med gummispatel, fördela jämnt runt skålen och tillsätt kvarvarande koppmjöl. Pulsa 6 gånger i snabba utbrott.

Skruva in i en skål.

4. Stänk vodka och vatten över blandningen och vik ihop med en gummispatel, tryck ner på deg tills den sitter fast. Obs! Detta blir mycket våtare än en vanlig pajskorsa.

5. Form degen i en boll, placera på ett plastplast och plätera. Vik noggrant och kyl i minst 45 minuter.

Fyllning:
6. Värm ugnen till 375 F.

7. Värm en såspanna över medellång värme. Lägg sedan till 2 matskedar smör och virvla för att smälta.

8. Lägg till lök, selleri, morot och örter; strö lätt med salt; och koka, rör om ibland, i 10 minuter tills grönsaker är doftande. Rör i vitlök och koka 1 minut längre. Skaka grönsaker i en skål.

9. Värm 1 1/2 koppar vatten i mikrovågsugn på högt i 1 minut. Lös helt upp bouillonbitar i vatten.

10. Smälta kvar 2 msk smör i såsplattan över låg värme. Vispa i mjöl och koka, vispa stadigt, i 4 minuter.

11. Öka värmen till medium och vispa i bouillon. Fortsätt vispa tills såsen börjar bubbla och är ganska tjock (juicer som frigörs från övriga ingredienser tappar det under tillagning). Rör om vin och salt och peppar efter smak. Rör i kokta grönsaker, snap ärter och fläsk. Sked in i två stora ugnssäkra skålar eller ramekiner eller en liten gryta.

12. Rulla ut skålen. Du måste använda din egen bedömning här beroende på ditt bakfartyg, men bakverket bör vara drygt 1/8 tum tjockt.

13. Täck gryta / skålar med konditorivaror, piercera med en kniv för att lufta och baka i ca 40 minuter tills skorpan är brunad.

* Obs! Vatten kombinerar med proteinerna i mjöl och kan göra en pajskorpa hård om du använder för mycket vatten. Alkohol kombinerar inte med proteinerna och så kan du använda den för att göra en deg som är både öm och lättare att arbeta med.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1982
Totalt fett 125 g
Mättat fett 56 g
Omättat fett 48 g
Kolesterol 425 mg
Natrium 1 937 mg
kolhydrater 99 g
Kostfiber 12 g
Protein 105 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)