Easy Vegan Papaya Salad Recept

Thailändsk papaya sallad, även kallad "som tum" eller "som tam" är en rolig och kryddig sidrätter. Även om det i thailändska köket är papaya sallad en pescetarian maträtt som vanligen är gjord med fisksås och räkor, har denna vegetariska (och vegan !) Som recept också gott om smak. Det använder sojasås istället för fisksås, och du kommer inte att sakna räkorna med alla andra fantastiskt texturerade ingredienser, inklusive gröna bönor, körsbärstomater och rostade jordnötter för mycket crunch.

Om du föredrar en spicier maträtt, kan du lägga till ännu mer chili, men om du använder små thailändska chilies är de bedrägligt heta för deras storlek, så jag rekommenderar starkt att du inte lägger till mer än tre totalt om du inte är säker att du vet vad du gör!

Observera att vi västerlänningar brukar tänka på papaya som en mjuk, mogen och orangefärgad tropisk frukt, men denna maträtt är gjord med orörd grön papaya, som är fast, grön på utsidan och en ljusgul färg på insidan. Du kan behöva sluta av en asiatisk matare för att hitta grön papaya, och oavsett vad du gör, försök inte göra detta recept med en mogen papaya! Det kommer bara inte fungera!

Se även: Mer enkla vegetariska thailändska matrecept att prova

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser, utom jordnötter och kasta bra. Mash tillsammans med en mortel och pestle, om möjligt. Chill i minst 2 timmar om du har tid.
  2. Lägg till jordnötter och servera kallt på en sallad om du vill.

Njut av din vegetariska som tam sallad!

Traditionellt är vitlök och chilis mashed ihop först med mortel och pestle, sedan är kalk tillsatt. Vissa människor krossar också jordnötterna, medan andra lägger till jordnötterna senast så att de inte krossas.

Därefter smashas tomaterna lätt innan de tillsättes i alla övriga ingredienser.

I Thailand tar som tummaskinen en smak av såsen för att justera kryddorna, om det behövs, och om du köper din papayasalat från en gatuförsäljare, kommer de ofta att erbjuda dig en smak också innan du packar upp det för dig eller plating det.

Se även: Mer kreativa vegetariska och veganska salladsidéer