Potatislök Soup Done Irish-Style

Hjärtat och fylligt, denna potatissoppa får smak av lök och örter. Bacon och gräslök används som garneringar. Alternativa föreslagna garneringar inkluderar hackade räkor eller tärnad hummer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en 6- till 8-kvarts lagerpot, tillsätt smör och lök och laga försiktigt. Låt inte löken brinna. Lägg i skalade och skivade potatis , mjölk och kycklingföda . Tillsätt 1/4 kopp gräslök , selleri frön och timjan . Täck och koka försiktigt i ungefär en timme.
  2. Förbered en roux: Smält smöret i en liten kastrull och vispa i mjölet. Låt mjöl och smörblandning (roux) bubbla i 2 minuter på medium-låg värme, omrör hela tiden. Torka med rouxen, vispa noggrant för att undvika klumpar. Koka i 5 till 10 minuter och puré sedan i en matblandare .
  1. Tillsätt grädden och försiktigt uppvärmningen, men koka inte. Smaka med salt och peppar . Servera med ytterligare 1/4 kopp hackad färsk gräslök och den skarpa stekt bacon som garneringar.
  2. Detta kan också göras med den hackade vita delen av 5 eller 6 stora istället för lök. Ytterligare garneringar du kan använda istället för bacon är hackade räkor eller en liten tärning av.


Källa: av Jeff Smith (William Morrow & Co)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 325
Totalt fett 20 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 638 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)