Klassiskt brittiskt Fagots recept

Fagoter är en gammaldags brittisk mat och en som tyvärr har gått ur favör de senaste åren. Hur underbart att det finns en väckelse av intresse i denna ödmjuka kötträtt. Kanske för att de är så lätta och billiga att göra.

Traditionellt är fagoter gjorda av slaktbiprodukter, vanligtvis fläsk och från djurets bitar som vanligtvis kasseras men tenderar nu bara att vara levern och möjligen hjärtat.

Servera dessa läckra smörgåsar med en skål med lätta, fluffiga, mashed poatao es och gravy.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 170C / 445F / Gas 3

Vad att tjäna med fagoter

Traditionellt serveras fagotar varm från ugnen med krämiga potatismos och ärter, helst mushy ärter och lashings av rik, tjock löksås. En utsökt traditionell mat.

Anteckningar om klassiska brittiska fagoter

Birmingham och Midlands anses vara Fagots hem i Storbritannien, men med Fagots återupplivning äts de nu över hela Storbritannien. Du hittar dem på många restaurangmenyer nu, kockar älskar dem är de ger en bra grund för många variationer på detta klassiska recept ovan.

* Vad är Caul?

Caul är membranet som håller i djurorgan och det gör en bra behållare för fackorna. Om du inte kan få caul, använd sedan remsor av strimlad bacon men om du frågar din slaktare (om du har turen att ha en) kan de hitta några för dig.