Chokladkoppar

Hembakade chokladkoppar är en av mina favorit hemliga vapen! Här är ett prospekt : e mycket ser snyggare ut när det serveras i en chokladkopp! Vi vet alla om jordnötssmörkoppar redan. Men se här: Mini skopor av glass i en chokladkopp. Virvlar av elegant mousse i en chokladkopp. Glansig ganache staplade högt i - du gissade det - chokladkopp! Övertygad än?

Detta recept på chokladkoppar berättar dig exakt hur man gör dessa läckra, ätbara behållare. När du väl vet hur lätt det är att göra ätbara chokladkoppar, kanske du själv gör dem regelbundet. Missa inte bildhandledningen med steg-för-steg-bilder som visar hur man gör chokladkoppar!

Vad du behöver

Hur man gör det

För detta recept vill du antingen temperera din choklad eller använda choklad godisbeläggning. Härdad choklad smakar bättre, men choklad godisbeläggning är snabbare och bekvämare att använda. Jag rekommenderar att du inte bara använder smält (otemperad) choklad, eftersom den blir mjuk vid varma temperaturer och tenderar att blomma eller utvecklar grå-vita streck som är obehagliga. Så börja med att antingen temperera din choklad genom att följa dessa anvisningar eller smälta din choklad godis beläggning.

Det finns två sätt att göra ätbara chokladkoppar. För det första vill du ta en sked och fylla varje godis kopp till brädan med choklad. Du kan använda vilken stil eller storlek candy cup som helst. Jag föredrar foliesorten, eftersom de verkar lite robustare för mig, men papperskopparna kommer också att fungera.

Låt chokladet sitta i några minuter, tills det börjar sätta sig runt kanterna. Ta tag i en godisbägare längst ner och vänd den över skålen med choklad och låt överskottet släppa ut. När extra choklad är borta kommer du att lämnas med en tunn, jämn beläggning på sidorna och botten av din godis kopp. Denna metod är ganska snabb om du gör ett stort antal koppar, eftersom när du fyller dem kommer alla de första kopparna att vara inverterade över chokladet. Nackdelen är att det kräver tillräckligt med extra choklad för att fylla kopparna i brädan, så det är inte idealiskt om du arbetar med en begränsad mängd choklad.

Den andra metoden innebär att man använder en liten, ren livsmedelssäker pensel. Fyll en kopp ungefär en fjärdedel av vägen full av choklad, använd sedan penseln för att måla chokladet uppe på sidorna av koppen till toppen. Försök att skapa ett jämnt lager och inspektera kopparna när du gör dem för att se till att det inte finns några svaga, strejka områden.

Om du vill göra större chokladkoppar kan du använda vanliga muffinkoppar (papper eller folie) och klippa en remsa av toppen så att de inte är så höga. Använd sedan samma sätt att fylla och dumpa chokladet eller måla choklad uppåt på sidorna.

Låt chokladkopparna sätta helt, antingen vid rumstemperatur eller i kylskåp. Du kan nu fylla dem med ganache, mousse, glass eller någon annan godis fyllning av ditt val. De kan lämnas öppna ovanpå, eller förseglade med mer choklad utöver vad du fyller i.