Kyckling Satay Med Jordnötssås Recept

Kyckling satay är en populär gatukost i Malaysia och Singapore. Satay brukar äts som en förrätt eller ett mellanmål men det serveras också som en maträtt. Men eller när det serveras, åtföljs den alltid av den härliga, jordnötsladda sataysås , rålök och gurkor.

Hur Satay Kokas

Hemligheten att göra smaklig kyckling satay är att tillåta kyckling att marinera i marken kryddor tillräckligt lång för att absorbera smakerna. Därefter skärpa kubborna med marinerad kyckling och laga mat på grillen. Medan elektriska grillar är mer lämpliga för hemmabruk, ger grillen satayen över levande träkol kycklingen bättre textur och en rikare smak.

Förberedelsetiden nedan anges inte de tre timmarna eller så för att marinera kycklingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blöt bambuskivorna i vatten i minst 3 timmar. Detta hjälper till att förhindra att de brinner för lätt under grillning.
 2. Ta en stjälm av citrongräs och skiv fin.
 3. Blanda citrongräs, gurkmeja, jordnötter, kumminfrön, korianderfrön, salt och socker till en fin pasta med hjälp av en mortel och pestle eller en matberedare.
 4. Blanda i sjalotten, kanelpulver och matolja.
 5. Marinera kycklingen med denna pasta i minst tre timmar.
 1. Töm vattnet från bambusspettarna. Gäng fyra till fem bitar av det marinerade köttet på varje spett, precis som man kan göra med kebabar. Krossa köttet tätt mot varandra så att de håller på plats. Köttet bör uppta lite mindre än hälften av pinnen.
 2. Blanda tre fjärdedelar kopp vatten med en matsked socker och en matsked olja i en kopp eller bägare. Detta är grillstänk.
 3. Ta den kvarvarande citrongräsens stjälk och lätta pund änden där roten hade klippts av.
 4. Sätt den köttiga delen av spettaren över grillen och grilla på låg värme, vrid den över varannan minut.
 5. Doppa citrongrässtjälken i grillstänk och använd den för att baste kycklingen ofta. Kycklingen tar 10 till 15 minuter att laga mat. Se till att alla spår av blod i köttet är borta innan de serveras.
 6. Servera satay med sataysås och färska lökar och gurkor.


Redigerad av Connie Veneracion

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 69 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)