Liten rund honung vitbröd

Du behöver inte vara en professionell bakare för att göra en läcker bröd. Denna lilla runda bröd honungsvitt bröd smakar fantastiskt och är så lätt att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjölk och jäst i en medium skål. Tillsätt smör, honung och salt. Uppståndelse. Tillsätt 1 kopp mjöl och blanda väl. Lägg långsamt i kvarvarande mjöl, tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta och knä i 4 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och smidig till beröring. Placera degen i en medium smurt skål. Vrid degen över i en skål så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, utdragsfria stället i 1 timme eller tills det fördubblats i storlek.
  1. Kasta ner degen. Vrid degen ut på en lättmalet styrelse och knä i 4 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Form degen i liten rund loaf. Placera på ett smurt bakplåt eller liten pizzapanna. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek.
  2. Baka loaf vid 350 F i 35 till 40 minuter eller tills brödet är guldbrunt. Ta bort bröd från arket och låt svalna på ett ställ.

Brödbakningstips

  1. När honung läggs till bröddeg, skyddar det bakat brödets fuktighet.
  2. Du kan använda vilken typ av mjölk som helst i detta recept: helmjölk, skummet, låg fetthalt etc. Mjölk kan också bytas ut med vatten och icke-fet mjölk .
  3. Mjölk kan ersättas med sojamjölk.
  4. Förvara jäst i en lufttät behållare och i kylskåp. Värme, fukt och luft dödar jäst och förhindrar att bröddeget stiger.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 67
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)