Enkel citron kyckling med svamp och vitlök

Denna enkla kyckling- och citronskål är gjord med köttfärs, smör och citronsaft. Jag använde delade kycklingbröst i bilden.

Detta recept är en enkel och mångsidig köttfärsberedning med tillsats av skivad svamp och grundläggande kryddor. Använd en friterad kyckling, delad kycklingbröst (benin), hela kycklingben eller lår i denna maträtt. Om du inte gillar svampar, var god att lämna dem eller byt dem med skivad selleri, hackade milda lökar eller lite av båda.

Citron och vitlök ger utmärkt smak tillsammans med smör och kryddor. Beroende på vad du serverar med denna kyckling, kan det vara en grundläggande vardagsfamilj eller en elegant middag.

Om du föredrar att använda benfria kycklingbröst eller lår, prova den marinerade citronkyllan med vitlök eller lemonfiskens kyckling Piccata .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor, kraftig stekpanna eller sautpanna över medium-låg värme smälter smöret.
  2. När smöret skumar, lägg till skivad svamp i pannan; saut till öm och guldbrun.
  3. Tillsätt 2 till 3 matskedar av färsk citronsaft, koshersalt och nymalt svartpeppar; bringa smöret och citronsaftblandningen till en simmer.
  4. Lägg kycklingbitar i stekpannan, hudsidan nere, och koka i ca 5 till 10 minuter för att bruna huden lite.
  1. Tillsätt vitlök och koka i ca 1 minut längre.
  2. Sprid den skivade citronen över kycklingdelarna i pannan.
  3. Minska värmen till låg, täck pan och koka i ca 20 till 30 minuter, skift och vrid kycklingen ibland. Kycklingens kött ska vara ömt, och juicer bör rinna när kycklingen prickas med en gaffel. Om du använde kycklingdelar av olika storlekar, ta bort mindre bitar som de testade och håll dem varma medan du lagar de resterande bitarna.
  4. För skarpare hud med mer färg, värm höken. Flytta pannan (kycklinghuvudsidan uppåt) till ugnen strax innan kycklingen är klar och bröd i några minuter.
  5. Servera kycklingen med mashed eller bakad potatis, en risrätt eller makaroner och ost. Lägg till en sida vegetabilisk eller en kastad sallad eller slaw, tillsammans med kex eller rullar.

Obs! Enligt USDA är den minsta säkra temperaturen för att kyckla kyckling 165 ° F (74 ° C). Använd en pålitlig mattermometer för att säkerställa att kycklingen har nått den önskade inre temperaturen.

Du kanske också gillar

Enkel grillad kyckling med citron och rosmarin

Rostad kycklingkvartal med citron och vitlök

Kyckling med citron smörsås

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1062
Totalt fett 69 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 346 mg
Natrium 979 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 93 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)