Skillnad mellan marzipan och mandelpasta

Det är ofta förvirring om skillnaden mellan marsipan och mandelpasta vilket är logiskt eftersom de är väldigt lika med mycket liknande ingredienser. De är emellertid inte samma, eftersom mandelpasta inte alltid är marcipan men marsipan är alltid en typ av mandelpasta. Tekniskt mandelpasta har mindre socker och äggvita än marcipan och mandelpasta kan faktiskt vara en ingrediens i marsipan med extra socker och äggvita.

Dessa produkter kan utlösa både mutter och äggallergier, så det är viktigt att vara medveten om det när de används för kakor.

Marsipan och mandelpasta är inte häftiga produkter i de flesta nordamerikanska kök eller recept, men är ganska vanligt i tyska, brittiska och franska köket. I Tyskland finns det rosenvatten som läggs till marken mandel och socker. Fransk marsipan tillverkas med sockersirap i stället för enkla konditorisocker, vilket gör den färdiga produkten vitare i nyans och lättare i smak än Tysklands motsvarighet. Både tyska och franska marsipan är antingen kokta eller har en uppvärmd komponent medan brittisk marsipan inte kokas alls. Trots dessa skillnader kallas alla dessa slutprodukter marsipan.

Mandel pasta används traditionellt för att fylla i kakor, kakor, tårtor och andra desserter. Det är underbart när det används i en chokladkaka som fyllning. Det kan kokas eller okokt beroende på receptet och innehåller ägg.

Mandel pasta har vanligtvis en härlig distinkt mandel smak som intensifieras genom tillsats av mandel extrakt i de flesta recept. Marsipan är sötare än mandelpasta och kan rullas slät och draperas över kakor som liknar fondant samt formas till dekorationer som frukt eller figurer.

Mandel klistra in

Ingredienser

Förberedelse

  1. Sätt blancherade mandlar i en matberedare och puls tills mandlarna är helt jordade till en jämn måltid.
  2. Tillsätt siktat sockersocker, äggvita, mandelkstrakt och salt och puls tills blandningen är mycket jämn och väl kombinerad. Vrid pasta ut på ett bräde och knä försiktigt in i en boll.
  3. Placera färdig mandelpasta i lufttäta behållare i kylen eller frysen. Detta recept kan ligga i kylskåpet i upp till en månad eller i frysen i tre månader.
  4. När du behöver pastan tar du det ur kylskåpet och tar det till rumstemperatur.

Marsipan

Ingredienser

Förberedelse

  1. Knead rumstemperatur mandelpasta mot sidorna av en stor skål för att mjukna helt och blanda sedan i äggvitor med dina händer tills det är väl kombinerat. Det här blir ganska rörigt!
  2. Knä i issocker en kopp i taget och ta hand om varje kopp helt innan du lägger till nästa. Fortsätt tills allt issockret har använts.
  3. Tillsätt vanilj och knä till marcipan är mycket slät och smidig. Du kanske måste lägga till lite mer issocker om marsipan är för klibbig.
  1. Torka färdig marsipan tätt i plastfolie och förvara i kylskåpet tills du behöver använda den. När du behöver marcipan ta av det från kylskåpet, låt det sitta vid rumstemperatur tills det mjuknar upp och knådas igen tills det är smidigt men inte klibbigt. Knä på en platta med majsstärkelse, eftersom issocker kan göra marsipanet för torrt om du knådar för mycket in i produkten. Du kan använda gelmatfärgning för att tona marsipanet, oavsett färg du behöver.