Nyttiga tips om mätning och matlagning med fig

Torkade fikon är utbytbara med andra torkade frukter i recept

Figs är små, sirapiga söta buntar av smak. Fig kan ätas färskt eller torkat och införlivas i recept för att hjälpa till att lägga till konsistens, en annan smaknivå och sötma. Chansen är att du har försökt fikon innan i de små populära rullade kakorna fyllda med fikonpasta som heter Fig Newtons.

Eftersom fikon inte är den vanligaste frukten i den amerikanska produktporten, lär du dig mer om hur man äter färsk fikon, laga mat med dem, några tips när man använder torkade fikon och hur man mäter dem.

Hur man äter figs

Färsk fikon kommer i många sorter och kan ätas hela. Figs para bra med rika smaker.

Du kan kombinera fikon med salta smaker, som prosciutto, Parma skinka och ost. Figs går bra med dussintals andra typer av mat, som krämiga rika matar som mascarpone och creme fraiche; aromater och kryddor som vitlök, oliver och kanel; samt citrusfrukter, fullmaktsvineger och förtrollade viner som sherry och hamn.

Hur man lagar mat med fig

Figs kan användas på många sätt. Du kan använda fikon som köttmjölkare. Du kan använda fikon som smakförstärkare. Fig fungerar bra i bakverk och kan användas som ersättning för fett vid bakning.

Fig producerar protein-digesting enzymer som bryter ner muskler och bindväv i kött, vilket gör dem till ett utmärkt kött tenderizing alternativ .

Fig hjälper naturligtvis att hålla i fukt i bakade varor och håller dem fräschare. Och fikonpuré kan användas som en hälsosammare ersättning för fett i bakverk.

Tips när du använder torkade figurer

Fig kan användas som ett alternativ för andra torkade frukter. Torkade fikon kan användas omväxlande med pommes frites , torkade aprikoser och datum i de flesta recept.

Hög i socker, dessa små frukter sticker ofta ihop. Vid huggning av torkade fikon med hand med en kniv eller köksskjuv, dunka ibland skärverktyget i varmt vatten för att förhindra att du sticker.

Och om du vill separera torkade fikon som sitter fast, lägg dem i mikrovågsugnen i 10 till 15 sekunder.

Om du hugger fikon i en matprocessor , tillsätt något av det socker som krävs i receptet över frukterna. Grova sockergranulerna kan hjälpa till att förhindra fikon från att klibba eller klumpa sig.

Torkade fikon kan också rekonstitueras om de verkar för hårda eller för torra. Du kan blötlägga, ånga eller pochera dem för att återställa fukt.

Hur man mäter figurerna

Ibland ringer recept för färsk fikon. Andra gånger kan du se ett recept som ringer för torkade fikon. Ibland kräver det en halv kilo fikon, en kopps värde eller fikon som är stora eller små. Detta diagram hjälper dig att räkna ut ekvivalenterna av fikon i alla dess former: färska, torkade, i storlek, vid pundet, av koppen, hackad och konserverad.

Figurer vid pundet Andra ekvivalenter
Färska fikon, pund 9 medium
Färska fikon, pund 12 små
Färska fikon, pund 2 1/2 koppar, hackad
Konserverade fikon, 16 uns (1 pund) 12 till 16 hela fikon
Torkade fikon, pund 44 hela fikon
Torkade fikon, pund 3 koppar, hackad

Läs mer om Figs

Fenivärlden är stor. Du bör få veta mer om hur man väljer dem och lagrar dem , där fikon kommer från , och några läckra recept du kan försöka med fikon.

Den populära fikonkokboken, "Fig Heaven", är en stor resurs med 70 recept för dem med en ny uppskattning för den fantastiska lilla frukten.