Mozzarella Osttyper - Färska Mozzarella-sorter

Mozzarella är inte åldras och är bäst när den ätas inom några timmar efter det att den har gjorts

De flesta är bekanta med mozzarellaost. Det är osten som traditionellt används på pizza och att göra stekt ostpinnar. Det är ganska stor skillnad i smak och konsistens mellan färsk mozzarella och bearbetad skivad eller strimlad mozzarella, och väl värt din tid för att ta reda på mer. Det är lätt att göra hemlagad mozzarellaost , och den kan användas i en mängd olika recept , inklusive sallader, kött, fjäderfä, skaldjur och grönsaker.

Färska Mozzarellaost

Friska mozzarellaostbollar säljs i en saltlösning, vassle eller vattenlösning som hjälper dem att behålla hydrering och form. Den är slät, mild och lite söt / sur med en distinkt mjölksmak. Strukturen är krämig och mycket mjukare än massbehandlad mozzarella. Sann buffelmozzarella är mycket överlägsen alla som är gjorda med mjölk och är mycket prisvärda runt om i världen.

Små bollar (cirka en tum i diameter) av färsk mozzarella marinerad i vanlig eller herbed olivolja kallas boconccini . Rökt mozzarella är känt som mozzarella affumicata . Manteca är färsk mozzarella gjuten runt ett smör.

Mozzarella rullar finns med fyllningar av oliver, prosciutto, Parma skinka , soltorkade tomater och alla olika örter. Det enklaste och mest njutbara sättet att äta färsk mozzarella är med skivade färskt tomater , basilikanblad och ett duggregn olivolja.

På grund av den ökade efterfrågan på färsk mozzarella kan den lätt hittas i de flesta kommersiella livsmedelsbutiker och italienska marknader.

Håll färsk mozzarella i sitt flytande bad tills det är klart att äta och ät det inom 2 till 3 dagar. Kolla produktdateringen och köp det färskaste du hittar, helst samma dag. Det blir bittert surt med åldern. Frysning rekommenderas inte.

Bearbetad mozzarellaost

Massproducerad mozzarellaost är torrare, mindre smakfull och har en gummiaktig konsistens, med liten likhet med sin färska motsvarighet.

Det är en fast ost som smälter lätt vilket gör det bäst att använda som bindemedel för såser, smält påfyllningar och i bakade rätter. Du hittar den lättillgänglig i skummiga, fetma och fettfria versioner, oftast förskivad eller strimlad. Håll det ordentligt förpackat och använd inom 2 till 4 veckor.

Mer om Mozzarella Ost och Mozzarella Recept:

Mozzarella Förvaringstips, åtgärder och substitutioner
Vad är mozzarella? FAQ
• Mozzarella Osttyper - Färska Mozzarella-sorter
Hemlagad mozzarellaostrecept
Mozzarella Ostrecept