Puerto Rican Räkor Och Tomat Stew

Det finns så många Puerto Rican räkor recept där ute som det finns kockar. Vad som gör den här unika är den lätthet och snabbhet som du kan göra det.

Klar på mindre än 30 minuter; det gör en snabb mellanvecka måltid eller sista minuten middag tillägg när oväntat företag anländer.

Det smakar bra över vitt ris med en bit av avokado eller tostones.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor kastrull. Lägg till sofrito, vikblad, spanska Manzanilla oliver och tärnad skinka. Saute blandningen över medium värme i 2 till 3 minuter, tills duftande.
  2. Lägg sedan till sazonen, tomatsås och stuvade tomater. Koka upp blandningen och omedelbart minska värmen och simma i ca 5 minuter.
  3. Kasta sedan i räkorna och koka tills räken bara blir rosa - ca 5 minuter. Torka inte över.
  1. Slutligen krydda med salt och peppar efter smak och låt blandningen simma i ytterligare 1 minut.
  2. Det är allt; du är färdig. Ta av blandningen från värmen och servera varm över vitt ris eller gult ris.

Gör en måltid att gå med dessa recept:

Enkel vit ris - Jag gillar att servera räkor gryta med vitt ris eftersom det inte kommer att överskugga smaken av grytan. Du kan dock servera detta med något risrecept du gillar.

Tostones - Puerto Ricans serverar dessa två gånger stekta gröna plantain chips med nästan allting. Du kan också servera maduros , som är söta gula plantains.

Cooks Anteckningar:

För den konserverade tomatsås och stuvade tomater nedan, använd en pre-kryddat en som den som är smakad med lök, selleri och gröna paprika eller gör din kreolska sås.

Du kan också köpa vanlig tomatsås och spruce den med kryddor och kryddor du har i ditt köksskåp (ex: oregano, persilja, torkad lök och vitlök).

Spara tid genom att köpa räkor som redan har skurits och deveinerats. Använd dock räkor, inte förkokta. Om räkorna är förkokta kommer det bara att bli överkokt och gummiliknande i receptet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 299
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 245 mg
Natrium 1,202 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)